Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού αφιερωμένο στον Νικόλαο Αστρινίδη

Το Σάββατο 28 Αυγούστου 2010, στις 7:30μ.μ. στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου









Ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού αφιερωμένο στον μαέστρο, πιανίστα και συνθέτη Νικόλαο Αστρινίδη, με αφορμή τα 80 χρόνια της δημιουργικής πορείας του διοργανώνεται το Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010, στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο.



Οι μουσικοί Χρήστος Τριανταφύλλου και Αμέλια-Μαρία Στόιαν Τριανταφύλλου στο πιάνο καθώς και ο τενόρος Nicolo Giannini θα ερμηνεύσουν συνθέσεις του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, από κύκλους τραγουδιών, πρελούδια για πιάνο και ραψωδίες. Αφηγήτρια η Φωτεινή Μπουρσανίδου.



Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και το ρεσιτάλ θα ξεκινήσει στις 7:30 μ.μ.





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



• DANSE GREQUE op.16 (Ελληνικός χορός)



• VARATIONS SUR UN THEME GREC op.12 (Παραλαγές σ’ένα θέμα ελληνικό)



• «ΔΕ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΛΟΥΤΗ» από τον κύκλο 8 τραγουδιών «Ο Έρωτας και ο θάνατος μέσα στην κούπα του κρασιού»



• ΔΥΟ ΠΡΕΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ op.14

1. Andante ma non troppo

2. Alegrro appassionato



• “ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ» από τον κύκλο 8 τραγουδιών «Ο Έρωτας και ο θάνατος μέσα στην κούπα του κρασιού»



• ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ



• ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ



• «ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΟΥ ΛΕΗΛΑΤΕΙ» απο τον κύκλο 8 τραγουδιών «Ο Έρωτας και ο θάνατος μέσα στην κούπα του κρασιού»



• DANSE ANTILLAISE





Η πιανίστρια ΑΜΕΛΙΑ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟΙΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ γεννήθηκε 6 Αυγούστου 1981 στην πόλη Ιάσιο της Ρουμανίας. Τις Μουσικές Σπουδές ξεκίνησε το 1984 στην γενέτειρα της. Από το 1988 έως 1997 συνέχισε τις σπουδές της στο Λύκειο Καλών Τεχνών στο Ιάσιο. Απο 1997 εώς 2000 ολοκλήρωσε το Μουσικό Λύκειο του Βουκουρεστίου.

Από 2000 έως 2007 συνεχίζει τις σπουδές της στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Μουσικής της Ρουμανίας του Βουκουρεστίου. Ξεκινώντας από το 1993 έχει μια πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα παίρνοντας Διεθνείς και Ενχώριους διαγωνισμούς, ερμηνεύοντας σε σόλο ρεσιτάλ σε χώρες όπως της Γαλλίας, Ιταλίας, Σουηδίας, Ελβετίας και Ρουμανίας. Από το 2005 είναι μέλος του Πιάνου Ντουέτου ΧΑΡΜΗΕΣΤΟ.







Ο πιανίστας ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1977 στη πόλη της Κατερίνης. Ξεκίνησε τις Μουσικές Σπουδές το 1983 στην γενέτειρα του.

Από το 1989 συνέχισε τις σπουδές του στο Πειραματικό Ωδείο του Χρήστου Παπουλάκου (Λάρισα) , όπου ολοκληρώνει τις γνώσεις του τόσο στο πιάνο όσο και στα θεωρητικά.

Μεταξύ 2003 – 2007 εξειδικεύεται στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Μουσικής της Ρουμανίας του Βουκουρεστίου στην τέχνη της ερμηνείας.

Από το 1989 έχει μια καλλιτεχνική δραστηριότητα έχοντας σόλο ρεσιτάλ και μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος (Λάρισα, Κατερίνη, Βόλο κ.τ.λ.) και Ρουμανίας (Βουκουρέστι, Τούλτσεα κ.τ.λ.).

Από το 2005 είναι μέλος του Πιάνου Ντουέτου ΧΑΡΜΗΕΣΤΟ του οποίου ντεμπούτο έγινε στη Μεγάλη Αίθουσα Κοντσέρτων «George Enescu» του Εθνικού Πανεπιστημίου Μουσικής της Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι.





Ο τενόρος NIKOLO GIANINNI ξεκίνησε τις σπουδές στη Ρουμανία με τους διάσημους τραγουδιστές όπερας Dan Iordachescu και Κορνήλιο Σταύρου. Συνεχίζει στην Ελλάδα, παράλληλα με την Νομική Σχολή ΑΠΘ, τις σπουδές με την σοπράνο Σιρανούς Τσαλικιάν και με τον μπάσο Κωνσταντίνος Κατσάρας της Λυρικής Σκηνής Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε τις εμφανίσεις του το 2005 στη Θεσσαλονίκη. Ερμήνευσε σε ρεσιτάλ Ορατόρια (TE DEUM του Μπρούκνερ) και σε όπερες με την όπερα της Θεσσαλονίκης (Μποέμα και Τόσκα του Πουτσίνι, Κάρμεν του Μπιζέ). Στον εγχώριο χώρο έχει δώσει συναυλίες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Ναύπλιο, Μουδανιά και στον διεθνή χώρο Γερμανία, Αμερική, Κύπρο, Ρουμανία, Τουρκία. Διδάσκει μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο και δίνει τακτικά συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.