Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Το “Olympic Forum” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Λιτόχωρο






Το Λιτόχωρο επελέγη και φέτος από τον επίσημο φορέα νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Ελληνίδα επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Μαρία Δαμανάκη, για τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής συνεδρίας “Olympic Forum” του οργανισμού.

Εκατόν σαράντα νεολαίοι ηλικίας 16 εως 20 ετών από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται στη νότια Πιερία για δεκατέσσερις ημέρες προκειμένου να συνεδριάσουν και να εκδώσουν ψηφίσματα για καίρια ζητήματα που απασχόλησαν το Ευρωκοινοβούλιο κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο όπως το περιβάλλον, την οικονομία, την ανεργία, την ανάπτυξη, την βιοποικιλότητα κ.α.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λιτοχώρου τον οποίο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Θανάσης Τσιφοδήμος, απευθύνοντας θερμό χαιρετισμού στους συνέδρους κατά την χθεσινή συνεδρία τους, Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010, στις εγκαταστάσεις του 2ο Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου το οποίο φιλοξενεί τις επίσημες συνεδριάσεις.

Ο Θανάσης Τσιφοδήμος καλωσόρισε τους συνέδρους στο Λιτόχωρο και στη νότια Πιερία και τους απεύθυνε τις ευχαριστίες των κατοίκων της περιοχής για την επιλογή της παράκτιας περιοχής του Ολύμπου για τη σημαντική αυτή διοργάνωση και το σημαντικό συμβολισμό που προκύπτει. Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Λιτοχώρου επανέλαβε την πρόσκλησή του για την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου με τον Οργανισμό Νεολαίας του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να δημιουργηθεί ένας αμφίπλευρος δίαυλος μεταξύ της περιοχής της νότιας Πιερίας, των Βρυξελλών αλλά και του Βερολίνου που είναι έδρα του οργανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στον εξής ιστότοπο:

http://www.eypej.org/date.20100817.652.html