Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Θανάσης Παπαγεωργίου: Πότε θα στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό το ΙΚΑ Κατερίνης;


Ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου προς τους αρμόδιους, υπουργό και υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας Κατερίνης έχει πολλές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και των Σωματείων των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας, τα τελευταία έξι (6) χρόνια όχι μόνο δεν στελεχώθηκε με τις αναγκαίες ειδικότητες ιατρών που έλειπαν, αλλά με τις αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις ιατρών το πρόβλημα επιδεινώθηκε.

Σήμερα δεν υπάρχουν ιατροί ακτινολόγοι με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο το ακτινολογικό ιατρείο. Πρόσφατα το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ανακοίνωσε πως δεν θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ κι έτσι το πρόβλημα είναι πλέον σοβαρό και χρήζει άμεσης λύσης.

Επίσης όπως συχνά επισημαίνεται από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης με αιτήματα και υπομνήματα προς την Διοίκηση του ΙΚΑ, μια σειρά από ειδικότητες ιατρών δεν υπάρχουν στο ΙΚΑ Κατερίνης και είναι άμεση η ανάγκη στελέχωσή του. Αυτές είναι:

1) Ενδοκρινολόγος

2) Δερματολόγος (Χρειάζονται τουλάχιστον δύο)

3) Γυναικολόγος (Υπάρχει ένας, είναι ανάγκη πρόσληψης ενός ακόμη ή δυνατόν γυναίκας)

4) Οδοντίατρος (Υπάρχει ένας, είναι ανάγκη πρόσληψης τριών ακόμη τουλάχιστον κι ο ένας ή δυνατόν παιδοοδοντίατρος, όπως και ένας οδοντίατρος για το Αιγίνιο)

5) Ορθοδοντικός (Δεν υπάρχει κανένας και οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Θεσσαλονίκη)

6) Ορθοπεδικός ( Υπάρχουν τρεις, είναι ανάγκη πρόσληψης ενός ακόμη γιατί οι ανάγκες είναι πολλές)

Επίσης υπάρχει ανάγκη για έναν (1) νευρολόγο και έναν (1) ψυχίατρο καθώς και έναν (1) παιδίατρο στο Λιτόχωρο.

Τέλος χρόνια τώρα οι ασφαλισμένοι περιμένουν την υλοποίηση της δέσμευσης της διοίκησης του ΙΚΑ (αυτή δόθηκε κατά την τελετή θεμελίωσης του κτιρίου) για την εγκατάσταση και λειτουργία Αξονικού Τομογράφου για τον οποίο ο χώρος υπάρχει.



Με βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου ρωτά τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αν. Λοβέρδο και τον υφυπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη:



1. Ποιος ο λόγος καθυστέρησης και μη στελέχωσης με τις αναγκαίες ειδικότητες ιατρών στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΙΚΑ στην Κατερίνη;

2. Πότε θα ανταποκριθεί η Διοίκηση του ΙΚΑ στα αιτήματα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ του Νομού Πιερίας για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης και στην όσο το δυνατόν άρτιας λειτουργίας της ΝΜΥ ΙΚΑ Κατερίνης;