Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

«Η Γυναίκα ως Μούσα, 1900-1950»

Eνενήντα έργα παγκοσμίως γνωστών καλλιτεχνών του μοντερνισμού, απαρτίζουν την έκθεση «Η Γυναίκα ως Μούσα, 1900-1950» που παρουσιάζει το Μουσείο Ηρακλειδών από τις 3 Σεπτεμβρίου 2010 έως τις 21 Νοεμβρίου 2010.
Τα έργα, υδατογραφίες, χαρακτικά και σχέδια της πρώτης πεντηκονταετίας του 20ού αιώνα, αντικατοπτρίζουν τα κυρίαρχα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής και απεικονίζουν τη γυναικεία μορφή με ποικίλους τρόπους.
Η γυναίκα απεικονίζεται ως μητέρα, ερωμένη, φίλη ή ως η “εξʼ απορρήτων” και είναι διαδοχικά περιποιητική, παραπλανητική, επίμονη ή συνωμοτική.
Η έκθεση συγκέντρωσε έργα από τις συλλογές του Μουσείου Ηρακλειδών, της Alpha Bank , της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου καθώς επίσης και από τις συλλογές των ιδιωτών Γεωργίου Οικονόμου και Χ. Λεοντιάδη.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα των Πικάσο, Νταλί, Ματίς, Λωτρέκ, Κλιμτ, Μόραλη, Οικονομίδη, Ζέπου, Κεφαλληνού, Βασιλείου, Δημητρίου Γαλάνη, Άγγελου Θεοδωρόπουλου, Δημήτρη Γιαννουκάκη, Γιώργου Οικονομίδη, Κώστα Γραμματόπουλου και Μάρκου Ζαβιτζιάνου.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ