Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αθλητικός τουρισμός στο Δ.Δίου

* Την ερχόμενη Κυριακή 5/9 το νέο κλειστό γυμναστήριο στον Άγιο Σπυρίδωνα θα φιλοξενήσει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ σε αγώνα με το ΣΦΚ Πιερικό Αρχέλαο
* Το 2012 ο δήμος Δίου θα φιλοξενήσει την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων στο ποδόσφαιρο, «Euro 2012»


Ετοιμότητα υπάρχει σήμερα σε μια σειρά σημαντικών αθλητικών υποδομών στο δήμο Δίου, προτού ακόμη συνενωθεί με τους δήμους Λιτοχώρου και Αν.Ολύμπου, γεγονός που αφενός μεν δίνει δυνατότητες άθλησης σε νέες και νέους του δήμου, αφετέρου δε προσελκύσει αθλητικές ομάδες και αθλητικές διοργανώσεις που αποτελούν διαφήμιση για την περιοχή ενώ προωθούν και τον αθλητικό εναλλακτικό τουρισμό.
Ήδη την ερχόμενη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί το νέο κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα και στη συνέχεια θα γίνει φιλικός αγώνας μεταξύ ΣΦΚ Πιερικού Αρχελάου και της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Επίσης, όπως δήλωσε στην «Ημερήσια» ο δήμαρχος Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, το 2012 ο δήμος Δίου με τη δουλειά που έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια εξασφάλισε τη φιλοξενία μιας πανευρωπαϊκής διοργάνωσης ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα την τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου νέων.


Ο κ. Παπαχρήστος


«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) επέλεξε την Πιερία, καταρχήν, για να γίνει το Euro 2012 των νέων και μάλιστα βλέποντας όλα τα γήπεδα του νομού μας επέλεξε τα γήπεδα του δήμου μας όπου θα γίνει η τελική φάση των αγώνων. Ο τελικός προβλέπεται να γίνει στο γήπεδο της Βροντούς, γήπεδο που συγκεντρώνει όλες τις προδιαγραφές που απαιτεί η UEFA για να μπορεί να γίνει ένας τελικός. Ο ημιτελικός προβλέπεται να γίνει στη γήπεδο του Πιερικού στην Κατερίνη. Τα άλλα μας γήπεδα θα είναι προπονητήρια άλλων ομάδων.
Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός. Είναι η τρίτη κατά σειρά σπουδαιότητας ποδοσφαιρική διοργάνωση της UEFA μετά τις εθνικές ομάδες των «ανδρών» και των «ελπίδων». Γι αυτό και εμείς είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που όχι μόνο θα γίνει στην Πιερία αλλά η τελική φάση και ο τελικός θα γίνει στο δήμο μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δίου.
HMERHSIA