Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το πινγκ πονγκ του αθλητισμού ανάμεσα στα Υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας καταπώς φαίνεται τελειώνει και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ακυρώνεται η ...μετεγγραφή του στο Υγείας και παραμένει εκεί που ανήκε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες: στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η κατάληψη των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο κτίριο όπου στεγάζεται, διαμαρτυρόμενοι για την αναβλητικότητα της κυβέρνησης αλλά και τη φημολογούμενη διάσπαση αρμοδιοτήτων και διευθύνσεων, έβγαλε την είδηση ότι ο αθλητισμός παραμένει στο Πολιτισμού..

. Απομένει η επισημοποίηση αυτής της εξέλιξης με Προεδρικό Διάταγμα. Τους καταληψίες επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Υγείας (και υποτίθεται αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού) Χρήστος Αηδόνης και ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής οι οποίοι δήλωσαν στους εργαζόμενους ότι δεν έχουν ιδέα που θα υπαχθεί ο αθλητισμός! “Περιμένουμε κι εμείς τα προεδρικά διατάγματα!”
Το βράδυ τους επισκέφθηκε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που διευκρίνισε ότι η τελευταία ενημέρωση που έχει (και μάλιστα από την προηγούμενη εβδομάδα) είναι ότι “ο αθλητισμός θα είναι στο Πολιτισμού. Εγώ θα πάρω μονάχα δύο διευθύνσεις. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο, αλλά δεν μου προκύπτει κάτι άλλο”
Λίγο αργότερα εξέδωσαν ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στη ΓΓΑ που δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους “στην αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο του αθλητισμού
Για τη συνάντηση με τον κ.Λοβέρδο στην ανακοίνωση τονίζεται πως “ο Υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά, ότι η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι η παραμονή της ΓΓΑ στη δικαιοδοσία και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, εκτός από κάποιες Διευθύνσεις, όπως της Μαζικής Άθλησης, οι οποίες θα υπαχθούν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.”


Η Ν.Δημοκρατία
Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ., Κώστας Κουκοδήμος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας “απολύτως δικαιολογημένη” την αγωνία και αναστάτωση στους κόλπους των εργαζομένων της ΓΓΑ, “με αφορμή το μπάχαλο των αρμοδιοτήτων και της υπαγωγής του αθλητισμού τη μια στιγμή στο Υπουργείο Πολιτισμού, την άλλη στο Υπουργείο Υγείας και Άθλησης και την άλλη και στα δυο υπουργεία με κατακερματισμό αρμοδιοτήτων.” Ο κ.Κουκοδήμος τονίζει επίσης ότι “οι παλινωδίες αυτές οδηγούν στην πλήρη απαξίωση της ΓΓΑ, πολύ δε περισσότερο στον κίνδυνο κατάργησής της...”



ΦΙΜΟΤΡΟ