Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ





Ζήνων Σατραζέμης: Ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τη νομαρχία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα της σχολικής στέγης



Συμβολική κατάληψη στην είσοδο του Δημαρχείου πραγματοποίησαν το πρωί, οι μαθητές της τρίτης τάξης του 3ου Λυκείου και Γυμνασίου της πόλης. Οι μαθητές θέλησαν να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό την διαμαρτυρία τους, για μια σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν και όπως επισήμαναν χρήζουν άμεσης επίλυσης. Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βαλάντης Θεοδώρου κάλεσαν τους μαθητές στην αίθουσα συνεδριάσεων και ακολούθησε διεξοδικός διάλογος.

Εκπρόσωποι των μαθητών μίλησαν κυρίως για ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες και για καθυστέρηση στην αποστολή διδακτικού υλικού.

Από την πλευρά του, απευθυνόμενος στους μαθητές ο κος Σατραζέμης τόνισε αρχικά:«Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε να πετύχει ποιότητα, ασφάλεια και στήριξη στη νέα γενιά που δίνει τη μάχη της γνώσης και της ελπίδας με την προσδοκία ενός καλύτερου αύριο. Παράλληλα, υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία της νέας γενιάς που επικεντρώνεται στη βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή μας».

Επιπλέον, ο Αναπληρωτής Δημάρχου αναφέρθηκε στα θέματα των υποδομών, στην σχολική στέγη και στις νέες αρμοδιότητες που θα έχει ο πρώτος βαθμός της Αυτοδιοίκησης από την 1η Ιανουαρίου του 2011 με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».



ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

«Η ανέγερση των σχολικών κτιρίων είναι αρμοδιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όμως ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τη Νομαρχία έχει να επιδείξει και εδώ ένα σημαντικό έργο, τόσο στη σωστή χωροταξική κατανομή των σχολείων όσο και στην κατασκευή τους με την παραχώρηση δημοτικών οικοπέδων προκειμένου να χτιστούν νέα σχολεία». . .



Και συνέχισε ο κος Σατραζέμης: «Με τις νέες αρμοδιότητες και τους πόρους που θα έχουμε από την αρχή του 2011 σε ό,τι αφορά τις υποδομές, αφού πλέον οι Δήμοι θα κατασκευάζουν τις σχολικές μονάδες, θα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε σύγχρονα σχολεία στην πόλη και στα Δημοτικά της Διαμερίσματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Προτεραιότητα μάλιστα αποτελούν για μας τα κτίρια του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου τα οποία θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν εντός της επόμενης τετραετίας» .



ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΩΝ



Και κατέληξε στα λεγόμενά του ο Αναπληρωτής Δημάρχου: «Αφενός θα κατασκευαστεί το 3ο Γυμνάσιο στην περιοχή της Νέας Ζωής(Άγιος Ευθύμιος) και αφετέρου το 3ο Λύκειο στον Καπνικό Σταθμό. Πάντως προσωρινή λύση για το στεγαστικό πρόβλημα θα αποτελέσουν οι προκάτ αίθουσες, που κατόπιν ενεργειών του Δήμου και της βουλευτού Μαρίας Μίχου και σε συνεννόηση με τον Ο.Σ.Κ. θα τοποθετηθούν στο σχολείο σας τις επόμενες ημέρες».



Ο κος Σατραζέμης δεσμεύτηκε ότι παρότι δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου θα επικοινωνήσει άμεσα με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα ενημερώσει τον προϊστάμενο της, για τα σχετικά με το εκπαιδευτικό υλικό ζητήματα, που έθεσαν οι μαθητές.