Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ...

Ειδική αναφορά στον Όλυμπο και στη μελέτη από τα «Global Grants» για την ανάδειξη της περιοχής και των προϊόντων της έκανε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το «πράσινο ταμείο», τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, την κύρωση δασικών χαρτών και άλλες διατάξεις.

amoiridis«Υπάρχει πρόταση όλα τα προϊόντα της παρολύμπιας περιοχής να λέγονται ‘Όλυμπος’, είτε αυτά είναι αγροτικά, είτε τουριστικά, είτε σχετίζονται με άλλες υπηρεσίες όπως η μεταφορές», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη δράση μπορεί να είναι από τις πρώτες που θα χρηματοδοτηθούν από το «πράσινο ταμείο», ώστε να αποκτήσει «σημείο αναφοράς» η όλη προσπάθεια.
«Ο Όλυμπος είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο. Έχει τεράστιες δυνατότητες. Χρόνια παλεύουμε να υπάρξει ένας ξεχωριστός σχεδιασμός για να αναδείξουμε μέσα από αυτόν τη φυσιογνωμία του, την ιστορικότητα του και παράλληλα να αναπτυχθεί και η ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο κ. Αμοιρίδης.
Στο σημείο αυτό, παρενέβη η Υπουργός Περιβάλλοντος Τάνια Μπιρμπίλη, η οποία αποδέχθηκε την πρόταση.
Σχολιάζοντας γενικότερα τη δημιουργία Πράσινου Ταμείου, ο βουλευτής Πιερίας είπε ότι μπορεί να πετύχει και να αλλάξει πολλά πράγματα στην περιφέρεια, αρκεί τα κονδύλια να διαχέονται σε όλες τις περιοχές βάση των πραγματικών αναγκών. «Να μη δούμε περιπτώσεις χρηματοδότησης όπως με το ΕΤΕΡΠΣ όπου τα χρήματα από το ταμείο κατευθύνονταν σε συγκεκριμένες περιοχές, σε συγκεκριμένους ανθρώπους και σε έργα τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με όσα έπρεπε και μπορούσε να χρηματοδοτήσει το ταμείο».
ΠΟΛΙΤΕΙΑ