Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σάλος με τις αποκαλύψεις Γιούνκερ..(ΣΑΛΟΣ ΓΙΑΤΙ..?ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ)

Φωτιές άναψε η αποκάλυψη του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι είχε θέσει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σε Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο δεν κατονόμασε, και αυτός τού απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, «γιατί κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής έσπευσε μέσω συνεργατών του να διαψεύσει ότι είπε κάτι τέτοιο.

Η αντίδρασή του εκδηλώθηκε μετά την τοποθέτηση, που έκανε στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου: «Νομίζω πως είναι απολύτως σαφές, ακόμη και χωρίς την λέξη ΄΄πρώην΄΄ ότι ο κ. Γιούνκερ δεν αναφέρεται στον κ. Παπανδρέου, άλλα σε προηγούμενο πρωθυπουργό. Και όλοι, νομίζω, μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται».

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διέψευσαν κατηγορηματικά αυτή την τοποθέτηση. «Φυσικά ο κ. Καραμανλής ουδέποτε χρησιμοποίησε τέτοιους χαρακτηρισμούς και όσοι του αποδίδουν τέτοια λόγια ένα μόνο στόχο έχουν: Τον αποπροσανατολισμό», τόνισαν συνεργάτες του.

Σε διάψευση προχώρησε και ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος δηλώνει ότι «πρόκειται για ανοησίες». «Επί των ημερών μου η χώρα είχε ανάπτυξη με ρυθμό 5% και έλλειμμα 4%. Δεν είχα κανένα λόγο και δεν θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν ήταν διεφθαρμένη, ή όχι», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Οι πρωθυπουργοί είναι μετρημένοι. Ή ο κ. Σημίτης ή ο κ. Καραμανλής γνώριζε τον διάλογο. Όποιος από τους δύο τον γνωρίζει, πρέπει να το πει. Εξάλλου θα αναγκασθεί να το πει ο κ. Γιούνκερ όταν θα κληθεί στην Εξεταστική για την οικονομία», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

«Αν ο κ. Γιούνκερ και οι όμοιοί του παραδέχονται ότι ήξεραν τι συνέβαινε στο παρελθόν αλλά δεν μίλαγαν, είναι βέβαιο ότι και τώρα ξέρουν αλλά και πάλι δεν μιλάνε», είπε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης. «Ξέρουν άριστα ότι οι σημερινές επιλογές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι ακόμα περισσότερο κατεδαφιστικές και ληστρικές αλλά και πάλι δεν λένε τίποτα, γιατί εκ νέου ωφελείται κυρίως η Γερμανία και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα», πρόσθεσε.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε «έκπληκτος» για το γεγονός ότι ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τον ανέφερε μεταξύ αυτών που προέβλεπαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε σοβαρή δημοσιονομική κρίση.

**** ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...?
ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΘΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ  ΠΥΡΑΓΧΑΣ...?
ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΙΠΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΚΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤH....
ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ, ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ, ΤΟ ΦΠΑ.....

*****
Διευκρινιστική δήλωση Γιούνκερ «δείχνει» τον Γ.Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσιεύματα