Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της απελευθέρωσης της Κατερίνης



Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της απελευθέρωσης της Κατερίνης
Για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2010 οι παρακάτω εκδηλώσεις:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Ώρα 12.30΄ Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης διοργανώνεται εκδήλωση αφιερωμένη στους ένδοξους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913, από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, από τον Δήμο Κατερίνης, το Γραφείο Πολιτισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, το 4ο Γενικό Λύκειο και την 24η ΤΘΤ Λιτοχώρου.
Ώρα 16.00΄ Στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ, στο 7ο χλμ. της 13ης Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας, θα ψαλεί Αρχιερατικό Τρισάγιο και θα καταθέσουν στεφάνια ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Νομάρχης Πιερίας, ο Διοικητής της 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Σβορώνου και Νεοκαισάρειας, πολιτικά κόμματα, εκπρόσωποι Εφεδροπολεμιστικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, εκπρόσωποι Συλλόγων Αποστράτων, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (9ο Δημ. Σχολείο και 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης) και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων.
   
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Ώρα 11.00΄Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθόνικος με το Ιερατείο της πόλης.
Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως η καθηγήτρια του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης, φιλόλογος κ. Ειρήνη Σκάγια. 

Ώρα 11.30΄ Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, το Δήμαρχο Κατερίνης, το Νομάρχη Πιερίας, το Δ/κτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δ/κτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 

Ώρα 11.45΄ Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων.

Ώρα 13.00΄ Ο Δήμαρχος Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τις Αρχές και το κοινό στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Ώρα 17.00΄ Στην πλατεία Δημαρχείου θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.