Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Δωρεάν Σπιρομέτρηση στην κεντρική πλατεία



Το πρωί της Πέμπτης, από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής
Δωρεάν Σπιρομέτρηση στην κεντρική πλατεία
Ημέρα δωρεάν Σπιρομέτρησης, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Σπιρομέτρησης την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, διοργανώνει o Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο πνευμονολόγος - γιατρός Δαμιανός Δαμιανάκος .
 Η εξέταση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης από τις 9:00 π.μ. έως τις 14:00. Σε περίπτωση βροχής, η εξέταση θα πραγματοποιηθεί τις ίδιες ώρες στο συνεδριακό κέντρο.
Η Σπιρομέτρηση είναι μία απλή, αλλά βασική εξέταση στο πλαίσιο ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας. Είναι πολύτιμη τόσο στη διάγνωση, όσο και στην παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων των πνευμόνων, όπως του βρογχικού άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας: «Πρόκειται για μια απλή και σύντομη διαδικασία. Η εξέταση γίνεται δωρεάν.  Με την ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας Σπιρομέτρησης απευθύνουμε λοιπόν ανοικτό κάλεσμα στους συμπολίτες μας και ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση του κοινού» σημείωσε σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιος Παπαζήσης.