Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

Σημαντικό ρόλο παίζει η φωνή μιας γυναίκας στον τρόπο που τη βλέπουν οι άντρες αλλά και οι γυναίκες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μιας ομάδας ανθρωπολόγων από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι γυναίκες με λεπτή φωνή είναι πιο ελκυστικές στους άντρες, αλλά ταυτόχρονα «κρούουν» και τον κώδωνα του κινδύνου στις υπόλοιπες γυναίκες, οι οποίες θεωρούν ότι συνιστούν απειλή για τη σχέση τους.
Οι επιστήμονες ζήτησαν από μια ομάδα αντρών να ακούσουν διάφορες ηχογραφημένες φωνές και αποδείχθηκε ότι οι άντρες θεωρούν πιο ελκυστικές τις φωνές υψηλότερων συχνοτήτων –ιδίως όταν καλούνται να διαλέξουν παρτενέρ για μία νύχτα. Όταν τις φωνές αυτές κλήθηκαν να ακούσουν γυναίκες, αυτές κατάφεραν να προβλέψουν με μεγάλη ακρίβεια ποιες θεωρούν οι άντρες πιο ελκυστικές.
Όπως φαίνεται από τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Personality and Individual Differences», η ψιλή φωνή στα αυτιά των ανδρών παραπέμπει στη νεότητα και τη γονιμότητα, όπως ακριβώς η βαθιά φωνή προσδίδει στους άνδρες δύναμη και κυριαρχία.