Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ν.Πιερίας




Με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Πιερίας Πολυχρόνη Συμεωνίδη, συναντήθηκε ο βουλευτής Πιερίας κ. Κουκοδήμος Κώστας και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο κ. Συμεωνίδης ενημέρωσε τον κ. Κουκοδήμο για τη «στοχοποίηση» όπως είπε των φαρμακοποιών με το πολυσυζητημένο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών.

Ο κ. Συμεωνίδης, ανέφερε πως το ποσοστό κέρδους δεν είναι το 32, 5% που αναφέρει το υπουργείο αλλά μικτό 23,2% με το οποίο θα πρέπει να καλύψουν λειτουργικά και άλλα έξοδα.

Στοχοποιείται το φαρμακείο, όπως είδαμε το τελευταίο διάστημα να στοχοποιούνται οι μεταφορείς.



ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Το ενδεχόμενο να καταγγείλουν οι φαρμακοποιοί σε όλη την Ελλάδα τις συμβάσεις τους με το Δημόσιο, αφού έχουν να πληρωθούν εδώ και 10 μήνες ανέφερε ο κ. Συμεωνίδης στον βουλευτή Πιερίας, τονίζοντας ως ταυτόχρονα με την καθυστέρηση πληρωμών, μειώνεται ο χρόνος πίστωσης στα φαρμακεία από τις εταιρίες, ενώ δεν είναι και λίγες οι εταιρίες που ζητούν πληρωμή με αντικαταβολή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σωρεύονται υποχρεώσεις των φαρμακοποιών.

Όπως είπε ο κ. Συμεωνίδης σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός Υγείας είπε πως οι πληρωμές θα γίνουν σταδιακά. Πρόκειται για εμπαιγμό των φαρμακοποιών, σημείωσε, αφού βάσει των συμβάσεων τα φαρμακεία πρέπει να πληρώνονται 45 ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών.

Όταν το κράτος, τόνισε, δεν κρατάει το λόγο του, ο πολίτης πως θα κρατήσει το δικό του προς την πολιτεία;

Τέλος ο κ. Συμεωνίδης, ανέφερε στον βουλευτή Πιερίας και το πρόβλημα της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων που προκαλούν ορισμένες φαρμακευτικές εταιρίες, φαινόμενο που πλήττει τόσο τη λειτουργία των φαρμακείων όσο και την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.



Ο κ. Κουκοδήμος

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει μέτωπα, ανοίγοντας νέα. Φαύλος κύκλος. Οφείλει να στηρίξει υγιείς επιχειρήσεις και όχι να τις οδηγήσει στο κλείσιμο. Δεν αποτελεί παρά μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της δυσπραγίας της και της αδυναμίας της να δώσει λύση στα προβλήματα, τόνισε ο κ. Κουκοδήμος, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών.