Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΒΥΘΙΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Βαρύτατα σφάλματα που «βύθισαν» τη χώρα, καταλόγισε στην κυβέρνηση Παπανδρέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ



«Ο χρόνος του ΠΑΣΟΚ συνοψίζεται στο: "από το λεφτά υπάρχουν, στο μαζί τα φάγαμε"», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιχείρησε να αποδομήσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, κυρίως σε ό,τι αφορά στην οικονομική της πολιτική.
Mετέτρεψαν την κρίση του ελλείμματος σε κρίση δανεισμού, επανέλαβε μεταξύ άλλων. «Έκαναν όλα τα πιθανά και απίθανα σφάλματα δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα όταν έπρεπε, και πήραν πολύ περισσότερα όταν πια ήταν αργά», παρατήρησε. «Τους ξέφυγαν τα έσοδα, τους ξέφυγαν οι δαπάνες και ο προϋπολογισμός», σημείωσε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για παγκόσμιο ρεκόρ οικονομικής αναποτελεσματικότητας, τονίζοντας ότι οι θυσίες του λαού πάνε χαμένες. «Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη, που εξελίσσεται στην χειρότερη της τελευταίας τριακονταετίας», συμπλήρωσε και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την «παράλυση του δημοσιονομικού μηχανισμού, αλλά και αλχημείες που φούσκωσαν το έλλειμμα».
Στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Σαμαρά βρέθηκε και η πολιτική του μνημονίου, που – όπως υποστήριξε – έδεσε χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό. «Το μνημόνιο συντρίβει την οικονομία με συνεχείς φοροεπιδρομές», τόνισε και πρόσθεσε ότι όλοι το βλέπουν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει.