Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Εγκρίθηκε η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου στην περιοχή του ΚΤΕΛ




ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: ΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟΚΤΑ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την έγκριση για την 100% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της ανέγερσης Πολιτιστικού Κέντρου(κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων)στην πόλη μας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης θα φτάσει τα 7.750.000 ευρώ και περιλαμβάνει την ανέγερση ενός κτιρίου με υπόγειο και 3 ορόφους.
Το Πολιτιστικό Κέντρο θα κατασκευαστεί στον ελεύθερο χώρο, ανατολικά των ΚΤΕΛ και θα είναι συνολικού εμβαδού 4.700 τ.μ., ενώ η χωρητικότητα του θεάτρου θα είναι 488 θεατές. Η μελέτη του ήχου έγινε με όλες τις υψηλές προδιαγραφές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.




Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Κατερίνης τόνισε: «Η πόλη μας αποκτά έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών που θα αποδοθεί στους ανθρώπους του πολιτισμού της περιοχής μας για να τον αναδείξουν. Το συγκεκριμένο έργο θα καλύψει τις ανάγκες του νέου διευρυμένου Δήμου».
Το χρονοδιάγραμμα όπως ανέφερε ο κος Χιονίδης για την υλοποίηση του έργου είναι συγκεκριμένο. Ειδικότερα, πρόκειται να δημοπρατηθεί εντός του τρέχοντος έτους έτσι ώστε την προσεχή άνοιξη να γίνει η έναρξη των εργασιών και να υλοποιηθεί σε διάστημα 24 μηνών.
Όπως διευκρίνισε ο κος Χιονίδης, η ταράτσα του κτιρίου(1650 τ.μ.) θα φιλοξενεί εαρινές και θερινές εκδηλώσεις. Ευχαριστίες απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης προς τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πούλιο, την κα Τριανταφύλλου και την κα Χρονάκη(τεχνική υπηρεσία) για την συμβολή τους στην αίσια έκβαση των προσπαθειών.