Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τα 16 εκ. ξεπερνούν τα χρέη του Δήμου Δίου - Ολύμπου .


Γ. Παπαθανασίου: "Θα πρέπει να αποφύγουμε το καθεστώς επιτήρησης"

Στην κατάκτηση κοινής δημοτικής συνείδησης στο νέο δήμο Δίου - Ολύμπου, επέμεινε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου, παρεμβαίνοντας κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Παπαθανασίου

Συγκεκριμένα, ζήτησε από όλους τους συμβούλους να σταματήσει το "εσείς" κι "εμείς" και να δουν το νέο δήμο ως ενιαίο και τόνισε ότι η μοίρα όλων των δημοτών είναι πλέον κοινή και ή θα προχωρήσουν όλοι μαζί, όποια κι αν είναι τα εμπόδια, ή θα βουλιάξουν όλοι μαζί.

Ζήτησε ακόμη να συμβάλλουν όλες οι παρατάξεις ώστε ο δήμος να πάει μπροστά ενώ απαντώντας σε ερώτηση του τ. δημάρχου του τ. δήμου Λιτοχώρου, Αθανάσιου Τσιφοδήμου, για τα χρέη που κληρονομεί ο δήμος Δίου - Ολύμπου, είπε ότι μέχρι 30/11/2010, που έχει μια κάποια εικόνα, τα χρέη αυτά είναι της τάξης των 16.300.000 ευρώ.

Για τα χρέη αυτά δήλωσε: "Θα πρέπει να αποφύγουμε το καθεστώς επιτήρησης" και εξήγησε ότι αν τεθεί ο δήμος σε ένα τέτοιο καθεστώς, τότε δεν θα κυβερνά η διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο αλλά θα κυβερνούν άλλοι, από την Αθήνα, θα τεθεί, δηλαδή, ο δήμος σε ένα καθεστώς μνημονίου.

Για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι ο δήμος θα επιδιώξει να εξασφαλίσει ανείσπρακτα έσοδα αφού εκτός των χρεών ήδη αντιμετωπίζει και διαταγές πληρωμών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν και θέματα όπως το κάμπινγκ του ΕΟΤ, τα διόδια, οι οφειλές σε εργαζόμενους, τα συγκοινωνιακά προβλήματα, το συμμάζεμα και το νοικοκύρεμα του δήμου. Αναφέρθηκε ακόμη και σε θέματα διαφάνειας, ύστερα από ζήτημα που έθιξαν σύμβουλοι σχετικά με καποδιστριακούς δήμους του παρελθόντος, τονίζοντας ότι ο νέος δήμος μπαίνει σε νέες βάσεις και ότι επιδιώκεται να υπάρχει διαφάνεια παντού.

Οι αποφάσεις

Τα θέματα που συζητήθηκαν εντός ημερήσιας διάταξης ήταν τελικά 12 και όχι 13 αφού, για ουσιαστικούς λόγους, αποσύρθηκε το 5ο θέμα. Συγκεκριμένα, ελήφθη απόφαση για συγκρότηση επιτροπής με σκοπό να επιλέξει τη χρήση σήματος του Δήμου Δίου - Ολύμπου.

Εγκρίθηκε η διαδικασία επιλογής συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, έγινε συζήτηση για συγχώνευση κοινωφελών επιχειρήσεων και ανωνύμων εταιρειών του Δήμου και ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις, έγινε καθορισμός αρδευτικής περιόδου, έτους 2011, στο Δήμο Δίου - Ολύμπου ενώ ελήφθη και απόφαση για χαρακτηρισμό οικοπέδου ως σχολικό, στην τοπική κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Τέλος, ελήφθη απόφαση για ορισμό αναπληρωτή του Δημάρχου για την υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων, έγινε ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Δήμου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια επιτροπή ελέγχου σταυλισμών Ν. Πιερίας και δόθηκε παράταση προθεσμίας για διάφορα έργα.

Πηγή. Πιερικοί Αντίλαλοι