Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κατερίνης .



Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κατερίνης στο Ν. Κεραμίδι επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011.

Την Αντιπεριφερειάρχη υποδέχτηκε η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μαρίλη Χαλεπλή ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννης Καζταρίδης και ο προϊστάμενος επαγγελματικών θεμάτων της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ηλίας Αντωνάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Μαυρίδου ενημερώθηκε για τη σημερινή κατάσταση και τα προβλήματα λειτουργίας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Όπως επεσήμανε η κ. Χαλεπλή, το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι, παρά την άψογη συνεργασία και φιλοξενία του 2ου ΕΠΑΛ με το οποίο συστεγάζονται, η έλλειψη κτιριακών υποδομών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού προκειμένου να ικανοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ειδικές ανάγκες εκπαίδευσης των σπουδαστών, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται σημαντικά κάθε χρόνο. Η κ. Χαλεπλή επέδωσε στην Αντιπεριφερειάρχη την έγγραφη πρότασή της προς το Δήμο Κατερίνης για μεταστέγαση του Εργαστηρίου στις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου Κατερίνης ενώ όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες εξειδικευμένες υποδομές και θα μπορεί να συστεγάσει το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., το Ειδικό Σχολείο και το Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Κατερίνης.

Στη συνέχεια της επίσκεψης η κ. Μαυρίδου ξεναγήθηκε στους χώρους του Εργαστηρίου και συνομίλησε με το προσωπικό και τους σπουδαστές. Επεσήμανε την άψογη κατάσταση, την καθαριότητα και την αισθητική των εγκαταστάσεων και συνεχάρη την κ. Χαλεπλή και όλο το προσωπικό για το δύσκολο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό καθημερινό έργο τους. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δεσμεύθηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα και να διαμορφωθούν οι καλύτερες δυνατές προοπτικές για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Από την πλευρά της, η κ. Χαλεπλή και το προσωπικό του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ευχαρίστησαν την κ. Μαυρίδου για την παρουσία της και της προσέφεραν αναμνηστικά δώρα φτιαγμένα από τους σπουδαστές του Εργαστηρίου.