Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Δ.Σ. του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Πιερίας.


Συνεργασία με το Δ.Σ του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν.Πιερίας είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011. Η κ. Μαυρίδου υποδέχτηκε στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας τον πρόεδρο του Συλλόγου, Χρήστο Τσελεγκερίδη, τον αντιπρόεδρο Κων/νο Βασιλειάδη, τον γραμματέα Κων/νο Μπίσμπα, τον ταμία Δάνη Σαμαρά και το μέλος Αναστάσιο Μανιάτη.

Οι μηχανικοί εξέθεσαν στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας τα προβλήματα του κλάδου τους και ενημερώθηκαν σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρει ο «Καλλικράτης» στη δημόσια διοίκηση. Η κ. Μαυρίδου συζήτησε μαζί τους θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες της Αντιπεριφέρειας και τη νέα διάρθρωση των υπηρεσιών καθώς στους νέους Δήμους μεταφέρονται μια σειρά από ιδιαίτερα σημαντικές αρμοδιότητες. Ανέφερε επίσης ότι το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αφορούν τον αναπτυξιακό περιφερειακό προγραμματισμό ανήκουν στην Περιφέρεια.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε ότι διανύουμε ένα διάστημα ενημέρωσης και αναδιοργάνωσης από τη μετάβαση στη νέα διοικητική δομή της Περιφέρειας. Παράλληλα, είπε πως η κάθε Περιφέρεια πέρα από τον αναπτυξιακό της ρόλο για την κάθε περιοχή θα διαχειρίζεται το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ,

και θα λειτουργεί παράλληλα με την κεντρική διοίκηση δίνοντας ολοκληρωμένες λύσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, η κ. Μαυρίδου υπογράμμισε ότι με την αγαστή συνεργασία όλων των υπηρεσιών και με σκληρή δουλειά όλοι οι «σκόπελοι» θα ξεπεραστούν.