Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με εκπροσώπους φορέων του τουριστικού κλάδου


Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του τουριστικού κλάδου της Πιερίας είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος της Πιερικής Ομ/δίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων και Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας, Γ.Βεϊδαμενίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, Ν.Συνδικιώτης, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, Μ.Ξανθοπούλου, ο Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων Ολυμπιακής Ακτής, Ι.Χαρίσης, ο Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, Θ.Αθανασίου, τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Ε. Λάμπρου και Ε. Σαραντίδου καθώς και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας, Γ.Σαμαράς, Ι.Καραθανάσης, Γ.Σαβίδου.
Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων κατέθεσαν τις προτάσεις τους για θέματα που αφορούν τον πρώην δήμο Παραλίας και την Ολυμπιακή Ακτή- Κατερινόσκαλα και που χρήζουν άμεσης επίλυσης για τον κλάδο αλλά και για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά ο νομός Πιερίας.
Η συμμετοχή της Πιερίας σε τουριστικές εκθέσεις, η τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου, η κατασκευή έργων υποδομών στην Παραλία, όπως ποδηλατόδρομου- πεζόδρομου από την Περίσταση έως την Παραλία, στεγασμένου πάρκινγκ λεωφορείων, η διαπλάτυνση πεζοδρομίων , η αναβάθμιση πλατειών και πάρκων, η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και η φωταγώγηση δρόμων είναι μερικά από τα σημαντικότερα αιτήματα που έθεσαν επί τάπητος οι φορείς του τουριστικού κλάδου. Παράλληλα, εστίασαν στην μη παραχώρηση δημοτικής έκτασης σε ιδιώτες , στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στην ολοκλήρωση των έργων αντιμετώπισης της διάβρωσης της ακτής , στην απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου και στην μείωση των δημοτικών τελών.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας έκανε αναφορά στους στόχους της τουριστικής πολιτικής αλλά και στη μεγάλη σημασία που δίνεται πλέον για την ανάδειξη του τουριστικού κλάδου ως τομέα αιχμής της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Πιερίας λόγω της γεωμορφολογίας της προκειμένου να καθιερωθεί ο νομός ως δημοφιλής προορισμός για όλες τις εποχές.
Η κ. Μαυρίδου μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων επεσήμανε τη βούληση τόσο της κεντρικής διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και της ιδίας για άμεσες ενέργειες τονίζοντας ότι θα διερευνήσει με την δέουσα προσοχή όλα τα αιτήματα.