Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη της «Αιγαίου Α.Ε.» στον Δ.Δίου-Ολύμπου.

Έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις εργασίες στον αυτοκινητόδρομο και για τα προβλήματα που ανακύπτουν – Αναμένεται επίσκεψη Παπαθανασίου στα έργα.

* Σε μελέτη σήμανσης και στην τοποθέτηση πινακίδων τουριστικού ενδιαφέροντος ενδιαφέρεται να προχωρήσει η εταιρία εντός των ορίων του νέου δήμου

Συνάντηση γνωριμίας μεταξύ στελεχών της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» και του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο δημαρχείο, στο Λιτόχωρο.

Η συνάντηση

Από την πλευρά της εταιρίας ήταν παρόντες στη συνάντηση ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής κ. Δημήτρης Γκατσώνης, ο διευθυντής λειτουργίας και συντήρησης του αυτοκινητόδρομου κ. Γιάννης Νασούλης καθώς και η υπεύθυνη του τμήματος επικοινωνίας της εταιρίας κ. Ειρήνη Ζαβρίδου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση τρεχόντων θεμάτων που αφορούν τα έργα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», για προβλήματα που έχουν προκύψει καθώς και για τα αποτελέσματα ελέγχων σε πηγές υδάτων του Πλαταμώνα, αποτελέσματα που έδειξαν ότι τα νερά της περιοχής δεν έχουν επιβαρυνθεί.

Καθαρά τα νερά του Πλαταμώνα

Όπως είναι γνωστό, ανακοινώθηκε χθες ότι «δείγμα νερών κανονικό» στον Πλαταμώνα έδειξαν τα πρόσφατα αποτελέσματα ελέγχων που πραγματοποίησε το β’ τμήμα της β’ χημικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης της γενικής διεύθυνσης του γενικού χημείου του κράτους, υπηρεσία που ανήκει στο υπουργείο οικονομικών.

Τα ευρήματα αυτά καθησύχασαν πολίτες του Πλαταμώνα, επειδή το προηγούμενο διάστημα είχαν διαδοθεί αρνητικές φήμες για την ποιότητα του νερού, γεγονός που στο οποίο δόθηκε δημοσιότητα και είχε φέρει ανησυχία σε κατοίκους της περιοχής.

Επίκειται νέα συνάντηση

Προτού ολοκληρωθεί η χθεσινή επίσκεψη, τα στελέχη της εταιρίας και ο κ. Παπαθανασίου συμφώνησαν να υπάρξει μια νέα συνάντηση κατά την οποία θα συζητηθούν εκτενώς όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν στα έργα της εταιρίας και σε όποια προβλήματα ανακύπτουν κάθε φορά, προς όφελος των κατοίκων του δήμου Δίου-Ολύμπου καθώς και των επισκεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» προτίθεται να προχωρήσει σε μελέτη σήμανσης καθ’ όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου ενώ έχει την πρόθεση να τοποθετήσει και πινακίδες τουριστικού χαρακτήρα σε επίκαιρα σημεία εντός του καλλικρατικού δήμου Δίου-Ολύμπου, με στόχο να κατευθύνονται οι τουρίστες σε περιοχές που έχουν επισκέψιμο ενδιαφέρον.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου αναμένεται το επόμενο διάστημα να επισκεφθεί τα έργα της εταιρίας και να δει επιτόπου την πρόοδο των εργασιών.