Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Το πρώτο φωτοβολταϊκό σύστημα, ισχύος 10kWp, σε στέγη στη Νέα Χράνη


Εδώ και ένα εξάμηνο περίπου-από 01/06/2010-στην Νέα Χράνη Πιερίας λειτουργεί το πρώτο Φ/Β Σύστημα 10kWp εγκατεστημένης ισχύος σε στέγη, ιδιοκτησίας της κυρίας Τσαλού Ιωάννας. Την μελέτη και κατασκευή του έργου ανέλαβε η εταιρία ERA ENERGY Ε.Π.Ε. Πρόκειται για το πρώτο Φ/Β Σύστημα 10kWp που εντάχθηκε στο ειδικό πρόγραμμα της ΔΕΗ «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ» στην ευρύτερη περιοχή.

Στα τέλη Απριλίου και μετά από υπόδειξη της ιδιοκτήτριας της μονοκατοικίας, πλήρως καταρτισμένοι μηχανικοί της ERA ENERGY μετέβησαν στην οικία επί της οδού Λαυρίου 14 στην Νέα Χράνη για την αυτοψία του χώρου και τις απαραίτητες μετρήσεις καθώς και τη λήψη φωτογραφικού υλικού. Από εκεί και πέρα η ERA ENERGY ως ανάδοχος του έργου ανέλαβε την όλη αδειοδοτική διαδικασία (κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου στην τοπική ΔΕΗ) καθώς και την εξασφάλιση τραπεζικού δανείου για την υλοποίηση του έργου για λογαριασμό της δικαιούχου.

Η ERA ENERGY εφαρμόζοντας πιστά την διαδικασία που προβλέπει το σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2008 που εφαρμόζει ολοκλήρωσε την εγκατάσταση στα τέλη Μαΐου. Μετά και την τοποθέτηση της παροχής από το συνεργείο της ΔΕΗ καθώς και έναν τελευταίο έλεγχο στο σύστημα, την 1η Ιουνίου 2010 η ΔΕΗ συνέδεσε το Φ/Β σύστημα στο δίκτυό της. Έκτοτε η κυρία Τσαλού είναι η πρώτη παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά στην περιοχή της Νέας Χράνης

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας η ERA ENERGY έχει την πλήρη εποπτεία του Φ/Β Συστήματος εξασφαλίζοντας την εύρυθμη και αδιάκοπη λειτουργία του. Η ίδια η ιδιοκτήτρια δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από την συνέπεια, τον επαγγελματισμό και γενικά όλη την συνεργασία της με την ERA ENERGY. Πριν από λίγο καιρό έλαβε και τον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό από την ΔΕΗ και είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τις έως τώρα απολαβές της καθώς αυτές είναι αυξημένες σε σχέση με τις ελάχιστες τιμές που της είχε εγγυηθεί η ERA ENERGY. Αυτό οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι η ERA ENERGY χρησιμοποίησε ορισμένα από τα καλύτερα υλικά στην αγορά, και αφετέρου στην προσεγμένη μελέτη εγκατάστασης.

Το έργο αυτό προστέθηκε σε μία μεγάλη λίστα έργων σε στέγες η σε φωτοβολταϊκά πάρκα που έχει υλοποιήσει η ERA ENERGY. Ακόμη αυτή τη στιγμή προχωρά και σε άλλες εγκαταστάσεις σε στέγες και σε πάρκα αποτελώντας την καλύτερη και πλέον αξιόπιστη λύση για όποιον θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ». Η έως τώρα εμπειρία των στελεχών και των τεχνικών της, από παρόμοιες εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας της δίνει την δυνατότητα να παρέχει πάντα τον καλύτερο συνδυασμό κόστους-απόδοσης-ποιότητας, εξασφαλίζοντας ένα σταθερό εισόδημα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές κόστους εγκατάστασης.

Πηγή. Πολιτεία