Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ....

Ήταν Ιανουάριος του 1995 όταν στους τηλεοπτικούς δέκτες της Κεντρικής Μακεδονίας εμφανίσθηκε ένα καινούριο λογότυπο, μια καινούρια τηλεοπτική ιδέα. Το όνομα αυτής ΔΙΟΝ CHANNEL.
Μια ομάδα ανθρώπων με μεράκι και όρεξη για τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού ξεκίνησε μια προσπάθεια που έμελλε να εξελιχθεί στον πιο ισχυρό τηλεοπτικό πόλο στην Κεντρική Μακεδονία.
Πολύ σύντομα η οικογένεια του Γιώργου Τασχουνίδη, ενός δραστήριου και δυναμικού Πιεριέα, αναλαμβάνει τα ηνία του τηλεοπτικού σταθμού.
Ο γιος του, Πλάτων Τασχουνίδης, αναλαμβάνει τη...
θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της τηλεόρασης και μαζί με τον αδελφό του Χρήστο Τασχουνίδη, στη διεύθυνση marketing, ξεκινούν έναν αγώνα για τη διαρκή βελτίωση του παραγώμενου τηλεοπτικού προϊόντος.
Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ιστορία της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ακολουθεί τα βήματα της ιστορίας της περιφερειακής τηλεόρασης που με τόσο κόπο και μάχες σε πολλαπλά επίπεδα είναι υποχρεωμένοι να δίνουν οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.
Τα στούντιο και οι εγκατάστασεις της οδού Βύρωνος στο κέντρο της Κατερίνης εξελίσσονται σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου σε σημείο αναφοράς για την πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική δραστηριότητα της Πιερίας και όχι μόνο.
Δεκάδες δημοσιογράφοι, τεχνικοί, εργαζόμενοι απασχολήθηκαν από το 1995 στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, κάποιοι μάλιστα από αυτούς έλαβαν τα εφόδια για να συνεχίσουν μια λαμπρή καριέρα αναγνωρίζοντας ακόμη και σήμερα τη συνδρομή του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού.
Τον Μάρτιο του 2010 και παρά την οικονομική κρίση η ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ κάνει ένα πολύ μεγάλο επιχειρηματικό βήμα: αποφασίζει τη μετεγκατάστασή της σε νέο κτίριο όπου της δίδεται η δυνατότητα να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές της.
Η ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ταυτόχρονα εξελίσσεται σε μια ισχυρή φωνή για τα τηλεοπτικά δεδομένα της Κεντρικής Μακεδονίας. Ενόψει μάλιστα και της ψηφιακής εκπομπής του προγράμματός της (το ΕΣΡ ενέκρινε την ψηφιακή εκπομπή από την πρώτη κιόλας ομάδα καναλιών που πήραν το πράσινο φως για την ψηφιακή τηλεόραση) γίνεται και συνολική αναμόρφωση του προγράμματός της.
Η τηλεοπτική περίοδος 2010-2011 αποτελεί σταθμό για το συνολικό πρόγραμμα. Ενημερωτικές εκπομπές με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία. Ψυχαγωγία με γνώμονα την ανάδειξη όλων των θετικών δράσεων και προσώπων της κοινωνίας στην Κεντρική Μακεδονία. Αξιόπιστη προβολή των επιχειρήσεων στο πλαίσιο του διαφημιστικού της προγράμματος.
Το τρίπτυχο αυτό αποτελεί την ουσία της λειτουργίας της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ και τον γνώμονα για όλους τους εργαζομένους του καναλιού.
Κι όλοι, μα όλοι, όσοι γίνονται μέλη της μεγάλης οικογένειας της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ενστερνίζονται μια ιδέα...της από καρδιάς Τηλεόρασης.