Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Ένας άντρας εξηγεί τον τρόπο να τον κρατήσεις για πάντα κοντά σου!


Από τότε που ο κινηματογράφος άρχισε να βάζει ιδέες στη ζωή, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ποια ήταν άλλωστε η κατάληξη των πρωταγωνιστών στην ταινία "Μια πορνογραφική σχέση"; Ή ακόμη χειρότερα στην "Αυτοκρατορία των αισθήσεων"; Δεν λέω, πολύ κολακεύομαι που σε βλέπω να έχεις όρεξη για σεξ, όμως πόσο θα τραβήξει αυτό; Πόσο μπορεί να...
γεμίσει την καθημερινότητα και των δύο, αν σε όλα τα άλλα επίπεδα τραβά ο καθένας το δρόμο του;

Ο έρωτας είναι η υπέρτατη απόδειξη πως μπορείς να είσαι τόσο κοντά μου, όσο καμιά άλλη. Όμως, το ίδιο είναι και το γεγονός πως μοιράζομαι μαζί σου το φόβο πως θα μείνω μόνος! Εκείνη την ανασφάλεια ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στη δουλειά, η ανάγκη μου το βράδυ να κρατήσω το χέρι σου τόσο σφιχτά που την επομένη θα είσαι μουδιασμένη.

Με λίγα λόγια; Μπορείς να γίνεις ο καλύτερός μου φίλος; Να είσαι εκεί όταν σε χρειάζομαι γιατί νιώθω πως χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου; Αλλά και όταν είμαι χαρούμενος και χοροπηδάω σαν μικρό παιδί; Ε, τότε το κέρδισες το στοίχημα και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Ο ανδρικός σκληρός δίσκος σε έχει καταγράψει σε σημαντικά γεγονότα και άπαξ και μπήκες στο ιδιαίτερο φωτογραφικό άλμπουμ του μυαλού μου, δεν πρόκεται να βγεις ποτέ.

Το παιχνίδι είναι δύσκολο
Μην παίρνεις φόρα και μπαίνεις στα χωράφια μου από το πρώτο λεπτό! Η φιλία, όπως άλλωστε και η σχέση δεν γίνονται κατά παραγγελία! Έχεις κάποια κολλητή από το σχολείο; Αλήθεια μπορείς να φέρεις στο μυαλό σου ποια είναι εκείνη η στιγμή που αποφάσισες πως ανήκει πλέον στα αγαπημένα σου πρόσωπα; Είναι τότε που σου έδωσε την κόλλα της να γράψεις Αρχαία επειδή δεν "σκάμπαζες" λέξη; Ή τότε που εσύ την έκανες να μαζέψει το "χάλι" της, αφού ο κούκλος του σχολείου της είχες ρίξει άκυρο; Μάλλον δυσκολεύεσαι, ε;

Από εκεί πρέπει να καταλάβεις, πως αν δοκιμάσεις άτσαλα να μπεις στα ενδότερα της καρδιάς μου, μάλλον θα παραξενευτώ. Μην σου πω θα τσινίσω. Take it easy... κάν' το να φαίνεται - και να ΕΙΝΑΙ - αβίαστο. Σαν να έπρεπε να συμβεί έτσι από πάντα. Άλλωστε αν το πάθος σου δεν είναι εφήμερο, θα νιώσεις την ανάγκη να το κάνεις, χωρίς να καταστρώσεις σχέδιο για αυτό.

Την σύντροφο πολλοί επρόδωσαν, τον φίλο ουδείς

Προδοσία! Πόσο εύκολο είναι όμως να προδώσεις ένα φίλο; Ο φίλος ήρθε στη ζωή σου χωρίς να σου ζητά κάτι. Ούτε σεξ ήθελε - τουλάχιστον δεν προέκυψε και κάποια στιγμή έληξε μέσα σου - ούτε σκοπό να σε εκμεταλλευτεί είχε. Αν συνέβη κάτι τέτοιο τότε δεν ήταν φίλος σου. Υπήρχε και υπάρχει εκεί για αυτό που είσαι, χωρίς να θέλει να πάρει κάτι απαραίτητα ως αντάλλαγμα. Μήπως άλλωστε αυτό δεν είναι και η αγάπη; Εκείνο λοιπόν που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι αν ξέρεις να αγαπάς. Μην αγριεύεις! Το προνόμιο αυτό ευτυχώς δεν το έχει μόνο ένας άνδρας. Είναι μοιρασμένο εξίσου σε όλους.

Tips για την πιο δυνατή φιλια...
- Ανοίξου, μοιράσου τους φόβους, τα σχέδια και τα όνειρά σου. Οι άνθρωποι νιώθουμε ξεχωριστοί όταν κάποιος μας ανοίξει την καρδιά του
- Δείξε ενδιαφέρον για τα προβλήματά μου. Ξέρω, δεν είναι κάθε μέρα εύκολο. Έχεις κι εσύ στο κεφάλι σου πολλά...
- Βάλε λίγο νερό στο κρασί σου! Δοκίμασε μια φορά να κάτσεις μαζί μου και να δεις Star Wars. Που ξέρεις μπορεί και να σου αρέσει.
- Βρες τρόπο να περάσουμε χρόνο μαζί χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος.

Του Λευτέρη Σαββίδη