Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Κυβερνητική κατάρρευση

Παραιτούνται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετέωρος ο ανασχηματισμός , η αντιπολίτευση αλλά και κυβερνητικά στελέχη ζητούν εκλογές

Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Μετά τις παραιτήσεις βουλευτών και ύστερα από αίτημα της Β. Παπανδρέου και την συλλογή υπογραφών συγκαλείται εκτάκτως η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ . Μια ισχυρή ομάδα βουλευτών θέτει θέμα κενού διακυβέρνησης βάλλοντας ευθέως κατά του πρωθυπουργού. Μετέωρος είναι και ο ανασχηματισμός ενώ πολλοί πλέον θέτουν ευθέως θέμα εκλογών.


Πολύ χαρακτηριστική του όλου πανικού είναι η οπερέτα «ανασχηματισμός» που ανέβασε σήμερα το Μαξίμου. Την ώρα που υπουργοί είχαν ήδη λάβει τηλεφώνημα ότι ανασχηματίζονται ή απομακρύνονται από το Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο ανασχηματισμός αναβάλλεται και ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες .Λίγο αργότερα νέα πληροφορία πάλι από το Μαξίμου διαμηνύει ότι ο ανασχηματισμός δεν αναβάλλεται.

Η παραίτηση Φλωρίδη ήταν σίγουρα βόμβα στα θεμέλια του .......ανασχηματισμού αλλά κυρίως στα θεμέλια της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες θέλουν μια μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ετοιμάζει επιστολή ζητώντας επειγόντως εκλογές. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή διαγράφονται από τον κατάλογο ομιλητών στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής. Φήμες για παραιτήσεις κι άλλων υπουργών κάνουν ακόμα βαρύτερο το κλίμα. Ήδη κορυφαία κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για ακυβερνησία.

Χάος επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και το υπουργικό συμβούλιο .

Η συνεδρίαση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναμενόταν αρχικά να γίνει την Κυριακή, ωστόσο πληροφορίες από το πρακτορείο Reuters σήμερα ανέφεραν πως θα αρχίσει μεν η συζήτηση την Κυριακή το απόγευμα αλλά η ψηφοφορία θα γίνει τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Από την πλευρά της ΝΔ, στις 7 σήμερα το απόγευμα συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος όπου ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να διατυπώσει και πάλι το αίτημά του για εκλογές. Τονίζοντας ότι «η χώρα είναι ακυβέρνητη»

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο έρχονται μία ημέρα μετά τη μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα έπειτα από 23 ημέρες κινητοποιήσεων από τους «Αγανακτισμένους». Χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών διαδήλωσαν ειρηνικά και παρά τα επεισόδια και τις ζημιές από ομάδα κουκουλοφόρων, κατάφεραν αφενός να διαφυλάξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαδήλωσης αφετέρου να στείλουν το βροντερό μήνυμά τους.

ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/#ixzz1PSK2CZTe