Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Οι σημερινές εξελίξεις και ο Βενιζέλος


Θέλοντας και μη ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έχει στρέψει πάνω του το ενδιαφέρον για τον “εμφύλιο πόλεμο” που φουντώνει στο ΠΑΣΟΚ!


Ο ΥΕΘΑ χωρίς να έχει εκδηλωθεί δημοσίως, έχει “φωτογραφηθεί” ως …οπλαρχηγός της “εξέγερσης” εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Ίσως επειδή το σύστημα Παπανδρέου,αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ένα εχθρό με ονοματεπώνυμο. Κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ταιριάζει “γάντι” σ΄ αυτό το ρόλο.


Όχι ότι ο ΥΕΘΑ δεν έχει τη φιλοδοξία να διεκδικήσει αυτό που έχασε το 2007 και την ελπίδα ότι η πολιτική συγκυρία θα είναι θετική γι΄ αυτή την επιδίωξη. Επειδή όμως “έπαθε” το 2007, έχει “μάθει” το 2011 ,ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.


Το 2007 ήταν το απόλυτο φαβορί,αλλά από τη πρώτη στιγμή έκανε λάθος κινήσεις δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο έμπειρο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου να “γυρίσει το χαμένος ματς”. Η βιασύνη του......
να πάει στο Ζάππειο για να κάνει δήλωση διεκδίκησης της ηγεσίας,πριν καν ο μέσος οπαδός του ΠΑΟΣΚ ,”χωνέψει” την ήττα, του κόστισε,όσο κι αν ο ίδιος δεν λέει να το παραδεχτεί.




Τώρα βλέπει το γήπεδο ανοιχτό,αλλά έχει αποφασίσει να μην “λαχανιάσει” τρέχοντας άσκοπα. Απέφυγε τους 20 μήνες διακυβέρνησης Παπανδρέου,τον πειρασμό των δημόσιων τοποθετήσεων για να επισημάνει λάθη και παραλείψεις αν και θα είχε πολλά να πει. Το ίδιο κάνει και τώρα. Τις απόψεις και τις σκέψεις του τις έκανε γνωστές μέσω “εκτιμήσεων” που εκφράστηκαν από το ευρύτερο περιβάλλον του. Όπως αυτή που έλεγε ότι “δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει ο ΥΕΘΑ σε μία κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα πολύ περιορισμένο”.


Το πόσο θα συνεχίσει να τηρεί αυτή τη στάση ο Βενιζέλος είναι άγνωστο. Ή μάλλον πόσο θα μπορέσει να συνεχίσει να τη τηρεί. Απέναντί του έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα “μέτωπο” στήριξης του Γ.Παπανδρέου, που εκδηλώθηκε ήδη με τις δηλώσεις των Χρυσοχοϊδη,Λοβέρδου,Διαμαντοπούλου. Οι οποίοι στηρίζουν Παπανδρέου πιστεύοντας κι ελπίζοντας ότι θα τον διαδεχτούν.


Ήδη τον φωτογραφίζουν ως “υποκινητή” των παραιτήσεων Φλωρίδη-Νασιώκα,τους οποίους “χρεώνουν” στην ομάδα του. Προς το παρόν ο Βενιζέλος αρκέστηκε σε μία κατηγορηματική διάψευση οποιασδήποτε εμπλοκής του.Ωστόσο φαίνεται ότι ο δεύτερος πόλεμος Παπανδρέου-Βενιζέλου ,μόλις άρχισε