Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ «ΔΑΝΑΟΣ»


Άρχισαν οι εγγραφές στην Σχολή Ιστιοπλοΐας Ενηλίκων στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης. Η νέα περίοδος μαθημάτων ξεκινά την Δευτέρα 4 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου. Τα θεωρητικά μαθήματα για τους κατοίκους του Νομού Πιερίας πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης (Παραλία Κατερίνης), ενώ ταυτόχρονα διεξάγονται πρακτικά μαθήματα για τους κατοίκους του Ν. Λάρισας κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα σε αίθουσα ξενοδοχείου στην Λάρισα. Τα θεωρητικά μαθήματα διεξάγονται στo εκπαιδευτικό σκάφος της σχολής «ΔΑΝΑΟΣ», που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Πλαταμώνα.

Η σχολή λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Π.Ο.Ι.Α.Θ. (20 σχολές ανοιχτής θάλασσας σε ολόκληρη την Ελλάδα), κορυφαίο Όμιλο στο χώρο της Ιστιοπλοΐας, που διοργανώνει εδώ και 47 χρόνια τον ιστορικότερο και μεγαλύτερο αγώνα ανοικτής θάλασσας, το «ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Οι μαθητές μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας ναυτική ορολογία, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, χειρισμό του σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, αγκυροβολία, Ναυτιλία, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας κ.λ.π.

Στο τέλος κάθε περιόδου και μετά από γραπτές εξετάσεις, χορηγείται δίπλωμα Ιστιοπλοΐας από τον Ν.Ο.ΚΑΤ., ενώ όλοι οι μαθητές γίνονται κάτοχοι αθλητικού Δελτίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.) Οι κάτοχοι διπλώματος Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΚΑΤ. μπορούν να χειριστούν νόμιμα σκάφη μήκους έως 20μ. Ένα πτυχίο με κύρος από έναν σύλλογο που εγγυάται τη βαρύτητα των διπλωμάτων που λαμβάνουν οι αποφοιτήσαντες καθώς και την εγκυρότητα και νομιμότητά τους.

Υπάρχουν μόνιμοι προπονητές – εκπαιδευτές, πολύπειροι, ικανοί με άριστα Ιστιοπλοϊκά σκάφη, ειδικά για την εκπαίδευση. Επικεφαλής των εκπαιδευτών ο πολύπειρος ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΟΣ, με χιλιάδες μίλια εμπειρία στην θάλασσα, κάτοχος διπλώματος Ιστιοπλοΐας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Σχολή Ιστιοπλοΐας Ενηλίκων του Ν.Ο.ΚΑΤ., μπορείτε να επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα www.nokat.gr, ή να επικοινωνήσετε με τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, στα τηλ. 2351061408 & 6975653200 και e-mail : nokaterinis@gmail.com