Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κατερίνη: «Τον σκότωσα και τον έθαψα σε ερημική περιοχή»!


Σε κάθειρξη 18 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης 51χρονος πρώην ιδιοκτήτης καταστημάτων με «φρουτάκια» που κατηγορούνταν για τη μαφιόζικη δολοφονία, το Μάιο του 2000, 41χρονου, τότε, θαμώνα των μπαρ του… Η δολοφονία του 41χρονου -που ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Γατίσιος»- αποκαλύφθηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, σχεδόν...



11 χρόνια μετά τη διάπραξή της. Ο φάκελος της μυστηριώδους υπόθεσης παρέμενε για χρόνια κλειστός στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μέχρι πριν από περίπου δύο χρόνια, οπότε έφθασε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ανώνυμη επιστολή από τις γερμανικές αρχές, που παρέθετε πληροφορίες για την εξαφάνιση του θύματος.

Ο 51χρονος πρώην επιχειρηματίας ομολόγησε στο δικαστήριο την πράξη του, επικαλούμενος προβλήματα που του δημιούργησε το θύμα. Υποστήριξε δε ότι δεχόταν πιέσεις, ακόμη και απειλές ότι θα απαγάγει τον γιο του, προκειμένου να εισπράττει τα χρήματα που ζητούσε.

«Το ένιωθα βάρος στη συνείδησή μου», είπε στην απολογία του, κατά την οποία περιέγραψε καρέ-καρέ τον τρόπο δολοφονίας του θύματος, λέγοντας ότι πυροβόλησε το θύμα και το έθαψε σε ερημική περιοχή του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, όπου το κατασπάραξαν σαρκοφάγα ζώα. Ανασκευάζοντας, πάντως, την προανακριτική του απολογία, αρνήθηκε ότι τεμάχισε τη σορό κι ότι τη μετέφερε με το σκάφος του στη Χαλκιδική, όπου φέρεται να τη βύθισε έξω από το Πόρτο Κουφό.

Το δικαστήριο, που κοινοποίησε σήμερα το βράδυ την ετυμηγορία του, καταδίκασε τον πρώην επιχειρηματία ομόφωνα σε κάθειρξη 18 ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της «προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος», λόγω των απειλών που εκτόξευε σε βάρος του θύματος.