Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στον εισαγγελέα οι βαρόνοι της «Παράγκας»


Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε., για τις λίστες με τα 41 παιχνίδια που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της UEFA. Για την ώρα, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 10 συλλήψεις και οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, για να απολογηθούν. Στη συνέχεια όλα τα εμπλεκόμενα άτομα αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή που θα πάρει τη σκυτάλη της έρευνας.

Συνολικά η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αποτελείται από 93.000 σελίδες και αφορά σε 90 άτομα. Το πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου περιλαμβάνεται σε 130 σελίδες.

Παράλληλα, αναζητούνται ακόμα 5 άτομα, μεταξύ των οποίων και γνωστός παράγοντας του ποδοσφαίρου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις και νησιά.

Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες για την «Παράγκα»

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της
Ο Σ. Ψωμιάδης
Ο Σ. Ψωμιάδης
Πέμπτης, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χειροδεμένοι οι δέκα συλληφθέντες έφτασαν στον εισαγγελέα με ξεχωριστά αυτοκίνητα. Πρόκειται για τους κ.κ. Σταύρο Ψωμιάδη (πρόεδρο Καβάλας), Αχιλλέα Μπέο (πρόεδρο Ολυμπιακού Βόλου), Γιώργο Τσακογιάννη (μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης), Νίκο Χάλκο (πρόεδρο ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρη Ζαβαντία (πρώην ποδοσφαιριστή), Νίκο Παντέλη (προπονητή), Αθανάσιο Ντότση (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Ανδρέα Δημόπουλο (μπουκμέικερ), Βασίλη Καρακούλια (μπουκμέικερ) και Νίκο Ζαμάνη που εμπλέκεται στο κύκλωμα των νονών της νύχτας.

«Άλλη μία φούσκα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι αυτή» είπε ο Αχιλλέας Μπέος, ενώ ο Γ. Τσακογιάννης έβρισε τον Α. Κούγια.

Ο εισαγγελέας θα ασκήσει ποινικές διώξεις και στη συνέχεια τα δέκα άτομα θα οδηγηθούν στον ανακριτή, όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 48 ώρες.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που βαραίνουν τους προαναφερθέντες, οι οποίοι κρατούνται στη Γ.Α.Δ.Α., είναι για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ, έχει κατασχέσει από τις έρευνες που έκανε σε σπίτια και σε χώρους εργασίας δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα, πληθώρα φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, μεγάλο αριθμό κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά, αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών και χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ.