Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ηχηρά ονόματα νυν και πρώην προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων, μεγαλοπαραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Ηχηρά ονόματα νυν και πρώην προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων, μεγαλοπαραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, εν ενεργεία ποδοσφαιριστών καθώς και διαιτητών, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των δύο κυκλωμάτων, που έστηναν παιχνίδια στην Super League και τη Football League (Β’ Εθνική)...

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ εναντίον των επικεφαλής των εγκληματικών οργανώσεων, που έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες και πλούτιζαν, σύμφωνα με την Εισαγγελία της Αθήνας.

Για όλους τους κατηγορουμένους ασκήθηκε ποινική δίωξη για: α) εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, γ) απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, με συνολικό όφελος και συνολική ζημία άνω των 15.000 ευρώ, δ) εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου, κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ε) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, εντός του πλαισίου εγκληματικής οργάνωσης, στ) δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ζ) παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, η) συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, θ) ηθική αυτουργία στις πράξεις του παράνομου στοιχήματος, ι) παράνομη οπλοκατοχή.

Όλοι οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα, παραμένοντας στη ΓΑΔΑ.
Γιατί κατηγορείται ο Μαρινάκης
Το πιο… ηχηρό όνομα, που υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία είναι αυτό του ιδιοκτήτη και προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» συγκεκριμένα κατηγορείται α) για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, ενώ με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνεται και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Αθανάσιος Κανελλόπουλος.

Ζητήθηκε η δίωξη κατά των Μαρινάκη, Κανελλόπουλου και άλλων

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που προέκυψε από την έρευνα που διεξήγαγε η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου και διαβίβασε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, προτείνεται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Αθανάσιου Κανελλόπουλου. Παράλληλα θα ασκηθούν διώξεις και σε άλλα 82 άτομα, που σχετίζονται με τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αίσθηση πάντως, προκαλεί και η παρουσία του ονόματος του Αβραάμ Παπαδόπουλου στη δικογραφία. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κατηγορείται μεταξύ άλλων για απάτη κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στη μακροσκελή λίστα φιγουράρουν επίσης τα ονόματα των διαιτητών, Δημήτρη Καλόπουλου και Σπυρίδωνα Τρύφωνα, οι οποίοι, υπενθυμίζεται, ότι ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές στο επεισοδιακό ντέρμπι «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων:
Οι 10 συλληφθέντες:
Αχιλλέας Μπέος του Νικολάου
Γιώργος Τσακογιάννης του Κωνσταντίνου
Νικόλαος Ζαμάνης του Ανδρέα
Βασίλης Καρακούλιας του Δημητρίου
Ανδρέας Δημόπουλος του Αθανασίου
Δημήτριος Ζαβατίας του Νικολάου
Αθανάσιος Ντότσης του Ανδρέα
Νικόλαος Χάλκος του Ιωάννη
Νικόλαος Παντελής του Ιωάννη
Σταύρος Ψωμιάδης του Χρυσόστομου.