Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο, πάνω από τα 1.580 δολ. ανά ουγγιά,



Σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο, πάνω από τα 1.580 δολ. ανά ουγγιά, σκαρφάλωσε την Τετάρτη ο χρυσός καθώς εντείνεται η ανησυχία για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής κρίσης και οι φόβοι μετάδοσης των αναταράξεων από την περιφέρεια στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ιταλίας και της Ισπανίας. Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις...


Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για το πρόγραμμα μείωσης των ομοσπονδιακών ελλειμμάτων και την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve στο Κογκρέσο για το ενδεχόμενο περαιτέρω στήριξης της αμερικανικής οικονομίας αναζωπύρωσαν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 23,20 δολ. ή 1,5% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.585,50 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Την ίδια στιγμή το ασήμι σημείωσε άλμα 7,1% με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να κερδίζει 2,52 δολ. κλείνοντας στα 38,15 δολ. ανά ουγγιά.