Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ME TO ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΣΑΛΟΥ...

15-7-2011


Σε λίγο θα παίρνουμε άδεια και να αναπνέουμε. Να πάνε λέει στο δημοτικό ραδιόφωνο εθελοντές, να πάνε γιατροί, οικοδόμοι, λογιστές, αρκεί να μην πάνε δημοσιογράφοι.

Τι λέτε ρε παιδιά; Αλήθεια; Και να κάνουμε τους γιατρούς, τους λογιστές και τους μηχανικούς εμείς;
Επειδή είστε ανεπάγγελτοι και ψοφάτε για την προσωπική σας προβολή;

Σαν πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρες. Σε επίπεδο μάλιστα κιτρινισμού, και τσουβαλιάσματος.

Τόσος πολύς εθελοντισμός πια έχει πέσει και σπρώχνεστε; Είναι δημόσιο λέει το δημοτικό ραδιόφωνο.
Όχι να μην είναι η ΕΡΤ.

Το πληρώνουμε λέει εμείς οι δημότες. Με ποιον τρόπο ακριβώς; Σου επιβάλλει κανένας τέλος δημοτικού ραδιοφώνου;

Και γιατί δεν φωνάζεις και στην ΕΡΤ να μπαίνουν εθελοντές και να κάνουν εκπομπές.
Στο τέλος-τέλος έτσι θα ωφεληθεί και το δημόσιο.

Οι δημοσιογράφοι λέει είναι μια παρέα και τρώνε όλες τις θέσεις. Ήθελαν ανακοίνωση στον Τύπο για να πάνε να κάνουν εκπομπή στο ραδιόφωνο εθελοντικά όσοι ήθελαν.

Μήπως να κάνουμε διεθνή διαγωνισμό;

Μήπως να παραιτηθούμε και από τις εφημερίδες, που τόσο πολύ σας ενοχλούν όταν δεν σας κάνουν αβάντες, να έρθετε εσείς οι εθελοντές να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας;

Και στο τέλος –τέλος, κύριοι, βάλτε τα με τη διοίκηση που παίρνει πολιτικές αποφάσεις και μη στοχοποιείτε πρόσωπα.
Έχει παραγίνει το κακό. Όσοι δεν έχουν τη μαγκιά να τα βάλουν με τα βουβάλια, τα βάζουν με τα βατράχια που μονίμως την πατάτε.

Αλλάζω θέμα γιατί... ξέρω ότι ελάχιστα σας ενδιαφέρουν τα εσωτερικά μας, όμως επειδή κάποιοι από εσάς πιθανόν είδατε σχόλια στο διαδίκτυο και ενδεχομένως σας δημιουργηθουν εσφαλμένες εντυπώσεις, όφειλα να γράψω δυο πράγματα.

Πάμε τώρα στα της βουλής. Εστάλη η ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης για τις νέες περικοπές στις αμοιβές των βουλευτών που μετέχουν σε επιτροπές.
Τελικά Κυριάκο, μάλλον τζάμπα η μαγκιά διότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα παίρνουν 10 ευρώ οι βουλευτές.

Παραθέτω την ανακοίνωση γιατί όπως μας αρέσει να γράφουμε για τα προνόμια των βουλευτών και να κρίνουμε, έτσι πρέπει και οφείλουμε να δίνουμε όλες τις πληροφορίες στον αναγνώστη.

Μετά από πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου αποφάσισε ομόφωνα την περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών που συμμετέχουν σε Επιτροπές.

Η αποζημίωση μειώνεται συνολικά κατά 50%, σε σχέση με ό, τι ίσχυε στο παρελθόν και πλέον θα είναι 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε στην ομιλία του ότι «στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας η συμμετοχή όλων μας στις θυσίες και η συμβολή στις προσπάθειες, που πρέπει να καταβάλουμε προκειμένου να περιορισθούν οι δαπάνες του Δημοσίου, είναι αναγκαίες».

Ο κ. Πετσάλνικος, υπενθύμισε ότι πέρσι  είχαν ληφθεί μια σειρά από αποφάσεις περιορισμού  των αποδοχών των Βουλευτών, όπως η μείωση της Βουλευτικής αποζημίωσης,  η μείωση επιδομάτων, η κατάργηση των δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος Αδείας).

Επίσης,  με την ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου στις 30 Ιουνίου, το πολιτικό προσωπικό της χώρας συμμετέχει περαιτέρω  στην κοινή  προσπάθεια με την  «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» και μάλιστα με συντελεστή 5% , που είναι ο υψηλότερος, και με την εισφορά υπέρ  των ανέργων και του Τ.Π.Δ.Υ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις συνολικές αποδοχές των Βουλευτών, με αποφάσεις που έλαβε η Ολομέλεια της Βουλής από την άνοιξη του 2010 μέχρι και σήμερα, ανέρχονται σε ετήσια βάση στις 40.500 ευρώ, τουλάχιστον.

Οι περικοπές αυτές ξεπερνούν το 35% των συνολικών ετήσιων αποδοχών του Βουλευτή.