Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μετά από 18 χρόνια γάμου προσπάθησε να δολοφονήσει τη γυναίκα του, επειδή του ζήτησε διαζύγιο.


Μετά από 18 χρόνια γάμου προσπάθησε να δολοφονήσει τη γυναίκα του, επειδή του ζήτησε διαζύγιο. Το απίστευτο σχέδιο εκτέλεσης. Τι δήλωσε μετά τη σύλληψή του;
Δεν κατάφερε να αντέξει το χωρισμό και έθεσε σε εφαρμογή το αρρωστημένο σχέδιό του, να δολοφονήσει τη σύζυγό του με μία αυτοσχέδια ηλεκτρική καρέκλα.
Ο Andrew Castle, 61 ετών, ήταν παντρεμένος με τη Margaret για 18 χρόνια, όταν εκείνη αποφάσισε να του ζητήσει διαζύγιο. Ο άνδρας δεν το δέχθηκε και μία ημέρα την κάλεσε σπίτι για να... συζητήσουν για το γάμο τους.
Όπως αποδείχθηκε, αυτή ήταν μόνο μία δικαιολογία για να καταφέρει να φέρει τη γυναίκα του στο γκαράζ του σπιτιού τους, στο οποίο είχε τοποθετήσει μία αυτοσχέδια ηλεκτρική καρέκλα. Ήταν μεταλλική και την είχε συνδέσει με δύο καλώδια που κατέληγαν σε μία ηλεκτρική λάμπα και ενεργοποιούνταν με ένα διακόπτη.
Η γυναίκα μπήκε και κάθισε στην καρέκλα, όταν κατάλαβε ότι ό άνδρας της είχε κάτι άλλο στο μυαλό του. Πρόλαβε να σηκωθεί, πριν ο Castle γυρίσει το διακόπτη και είναι πλέον πολύ αργά. Έντρομη πετάχτηκε επάνω και τότε ξεκίνησε ένας άγριο καυγάς.
Ο άνδρας τη χτύπησε πολλές φορές, αλλά εκείνη κατάφερε να δραπετεύσει από την πλαϊνή πόρτα. Έτρεχε πανικόβλητη στο δρόμο, όταν κάποιος περαστικός τη σταμάτησε και της προσέφερε βοήθεια, καλώντας την αστυνομία.
Έφτασαν αμέσως και συνέλαβαν τον 61χρονο στην αυλή, ενώ είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν μπήκαν στο σπίτι και είδαν την ηλεκτρική καρέκλα που προοριζόταν για τη Margaret.
Μετά τη σύλληψή του δήλωσε ότι ''Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μου ζητούσε να χωρίσουμε. Ήμουν ανίκανος να το διαχειριστώ''. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης
Η ψυχιατρική έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και διαταραχή προσαρμογής. Η Margaret είναι καλά στην υγεία της, αλλά είναι αρκετά ταραγμένη με αυτό που της συνέβη.