Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ινδιάνικο Χωριό «Τζομάκουα»



Επνευστής αυτής της προσπάθειας είναι ο Τζόνυ, κατά κόσμον Γιάννης Τουλιαρής, με συνοδοιπόρο στην υλοποίηση του χωριού τον Μάκη Τσιγκαρόπουλο. Από τη συνένωση των ονομάτων τους προέρχεται και η ονομασία του χωριού...

Ο Τζόνυ από μικρός λάτρευε τους Ινδιάνους και είχε ως όνειρό του να δημιουργήσει το δικό του ινδιάνικο χωριό. Τριγυρνούσε στα ποτάμια και έφτιαχνε καλύβες στο χωριό του, το Ελατοχώρι. Οταν κατέβαινε στην Κατερίνη για να ψωνίσει για το μπακάλικο του πατέρα του, έβλεπε και καμιά ταινία με το ανάλογο περιεχόμενο. Στα 15 του έγινε ναυτικός έχοντας σκοπό να ταξιδέψει στον κόσμο και να γνωρίσει από κοντά ινδιάνικες φυλές. Πήγε στο Περού, στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στο Μεξικό.
Επέστρεψε στη γενέτειρά του και ύστερα από πολύ κόπο κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να δημιουργήσει το πρώτο ινδιάνικο χωριό στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2009.
«Τζομάκουα»
Αγαπημένοι επισκέπτες του Τζόνυ και του Μάκη είναι τα παιδιά, στα οποία θέλουν να τους μάθουν την ιστορία των Ινδιάνων καθώς και τη σημασία του να αγαπούν τη φύση.
Το ινδιάνικο χωριό «Τζομάκουα» αποτελεί μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ιππασία στη γύρω περιοχή, μέσα σε καστανόδασος, να δοκιμάσουν το στόχο τους στην τοξοβολία, να κάνουν αναρρίχηση, να περιηγηθούν εντός του χωριού. Το χωριό μεταξύ άλλων έχει και ζωάκια και επιθυμία του Τζόνυ είναι να το εμπλουτίσει με περισσότερα, οπότε εάν θέλει κανείς να του χαρίσει κανένα ζωάκι είναι ευπρόσδεκτο.
Η ημέρα στο ινδιάνικο χωριό «Τζομάκουα» ολοκληρώνεται μ' ένα γεύμα στο εστιατόριο με ψητά της ώρας που ετοιμάζουν η σύζυγος του Τζόνυ, Λίτσα, ο υιός του Σωτήρης, και ο Βιτάλης.
Το Ελατοχώρι απέχει 103 χλμ. από Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας την εθνική οδό για Κατερίνη και στη συνέχεια για χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου

- Δυο χιλιόμετρα πριν το χωριό θα συναντήσετε το ινδιάνικο χωριό «Tζομάκουα». Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6979 948333 (Τζόνυ)