Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη της Λ.Μενδώνη στο ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου


Στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Πιερία η γενική γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετέβη και στο ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου.
Την κ. Μενδώνη υποδέχθηκαν μέλη της διοίκησης του ναυτικού μουσείου με επικεφαλής τον πρόεδρο Ν. Βλαχόπουλο, ο οποίος και την ξενάγησε στον χώρο... όπου φιλοξενούνται εξοπλιστικά στοιχεία πλοίων, ξύλινα καράβια διαφόρων εποχών, ναυτικά βιβλία και έγγραφα, ιστορικά στοιχεία, φωτογραφίες και εικαστικά, εικόνες του αγίου Νικολάου που είναι προστάτης των ναυτικών αλλά και του αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπου που είναι προστάτης του Λιτοχώρου, κλπ.
Η γενική γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού κατά την επίσκεψή της συνοδεύονταν και από τη βουλευτή Μαρία Μίχου, τον δημαρχεύοντα Δίου-Ολύμπου Γιώργο Φαρμάκη, τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ελευθερίου, τον Γιάννη Τριανταφύλλου, τον κ. Φελώνη, τον κ. Τζάγκα - σύζυγο της βουλευτού Μ.Μίχου, κ.ά.
Εξέφρασε δε τη χαρά της για όλα όσα είδε κατά την ξενάγησή της στο μουσείο αλλά και στον χώρο έκθεσης για τα 100χρονα του θωρηκτού «Γ.Αβέρωφ», αλλά όχι μόνο, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο κτίριο του μουσείου.
Τέλος, επαίνεσε τις προσπάθειες που κάνει η διοίκηση του μουσείου για τη διαφύλαξη της ναυτικής κληρονομιάς του Λιτοχώρου ενώ ευχήθηκε και καλή επιτυχία να έχουν οι εκθέσεις για το «Γ.Αβέρωφ», για τη «μικροναυπηγική», για τον «περίπλου» και για τις ελαιογραφίες, εκθέσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τέλος Αυγούστου.