Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΙ ...5ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΜΠΙΓΚ;;; ΠΩ ΠΩ ΠΩ


Σε πέντε κατηγορίες αστέρων, κατά τα πρότυπα των ξενοδοχείων, θα κατατάσσονται στο εξής και τα camping.Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει ότι και τα οργανωμένα camping θα κατατάσσονται πλέον σε κατηγορίες αστέρων, ανάλογα με τις προσφερόμενες υπηρεσίεςκαι εγκαταστάσεις της κάθε μονάδας.

Παράλληλα, τα camping θα λαμβάνουν, πλέον, και «ειδικό σήμα λειτουργίας» από τον ΕΟΤ,ανάλογο με αυτό των ξενοδοχειακών μονάδων.

Ειδικότερα, τα camping θα κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες αστέρων, δηλαδή, θα είναι πέντε αστέρων, τεσσάρων, τριών, δύο και ενός αστέρα, βάσει ενός συστήματος υποχρεωτικών τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και βαθμολογικών κριτηρίων.
Για την κατάταξη σε κατηγορίες αστέρων θα διενεργείται αυτοψία από κλιμάκιο υπαλλήλων του ΕΟΤ, εκ των οποίων ο ένας υποχρεωτικά θα είναι μηχανικός.
Για τη δημιουργία camping απαιτείται υποχρεωτικά έκταση τουλάχιστον οκτώ στρεμμάτων σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως ή εντός ζωνών οικιστικού ελέγχου (ΖΟΕ), στις οποίες επιτρέπεται η δημιουργία οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων.