Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Tα στοιχεία 6.000 νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές.



μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ ανάρτησε στο Διαδίκτυο το υπουργείο Οικονομικών.
Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα....




30 δισ. ευρώ, από τα 42 δισ. ευρώ συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών. Διαβάστε τη λίστα με τους μεγαλο-οφειλέτες. H λίστα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών φυσικών προσώπων μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Στα αξιοπερίεργα ότι «πρωταθλητής» ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο είναι Οργανισμός του Δημοσίου! Ο ΟΣΕ συγκεκριμένα που χρωστά 1,2 δις ευρώ ! Εξέχουσα θέση στους οφειλέτες έχει και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών, όπως επίσης και η υπό δημόσιο έλεγχο μέχρι πριν λίγα χρόνια Ολυμπιακή Αεροπορία. Στον πίνακα υπάρχουν επίσης εταιρείες που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους εδώ και χρόνια, όπως π.χ. η Τράπεζα Κρήτης και η Πειραϊκή Πατραϊκή.

Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα € 30 δισ. από τα € 42 δισ. συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών. Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών φυσικών προσώπων μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων TAXIS/ICIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπως αυτά ενημερώνονται και τηρούνται από τις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία.

To Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πάντως ότι «σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS από τις ΔΟΥ/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών θα γίνει το ταχύτερο».