Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΣΕΞ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ....


Η καλή ερωτική ζωή όχι μόνον σας κάνει να νιώθετε και να δείχνετε νεώτεροι, αλλά αυξάνει και το προσδόκιμο ζωής. 

Έρευνα του επίκουρου καθηγητή Ιατρικής στο Ιατρικό Κολέγιο Weill Cornell του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης, δρ Μπρέιβερμαν, έδειξε πως το σεξ αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών,παρατείνοντας έτσι τη νιότη. 

Επιπλέον, διεγείρει τομεταβολισμό, την εγκεφαλική λειτουργία, την καρδιολογική υγεία και την ευρωστία του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Συγκεκριμένα, το σεξ
:
  • διεγείρει την παραγωγή της «ορμόνης της αγάπης», της οξυτοκίνης, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλά και διατηρεί την μνήμη-ξυράφι.
  • μειώνει κατά το ήμισυ τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού στους άντρες.
  • καταπολεμά τις λοιμώξεις, καθώς αυξάνει έως 20% τον αριθμό των κυττάρων που καταπολεμούν ιούς και βακτήρια. Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, το τακτικό σεξ αυξάνει επίσης τα επίπεδα ενός αντισώματος απαραίτητου για την προστασία από τους ιούς της γρίπης και του κρυολογήματος.
Ο δρ Μπρέιβερμαν αναφέρει στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι πολλά σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη διατροφή.

Η κατανάλωση καφέ, λ.χ., μπορεί να τονώσει την φθίνουσα λίμπιντο, ενώ λίγα φιστίκια ως σνακ μπορούν να αυξήσουν την ερωτική διέγερση. Το καφέ ρύζι εξάλλου μπορεί να μετατρέψει σε… ηφαίστειο μια ψυχρή γυναίκα, ενώ τα αβοκάντο αυξάνουν την ικανότητα να αποκομίζει κανείς ικανοποίηση από το σεξ.