Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση τριών δημοτικών συμβούλων

Η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου από τους τρεις δημοτικούς συμβούλους Γκούνα Αθανάσιο-Κυριακίδη Γεώργιο-Οφείδη Σάββα, προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. επί του θέματος "Εκπόνηση τριών μελετών για τον πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου Κατερίνης" αναβάλλεται λόγο της συμμετοχής των δύο εκ των τριών (Κυριακίδη Γεώργιο-Οφείδη Σάββα) στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης αντιπροσώπων στην ΠΕΔ, στην Θεσσαλονίκη.

Αφορμή για την παραχώρηση συνέντευξης τύπου αποτέλεσε η δογματική άρνηση τις δημοτικής αρχής να δεχτεί για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης το συγκεκριμένο ζήτημα, την στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο έχει ασχοληθεί με ήσσονος σημασίας θέματα.

Θεωρούμε λοιπόν, ιερή υποχρέωση μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας σύνολο των δημοτών για το τι θα συμβεί στον δήμο μας.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή προχώρησε με μια αδικαιολόγητη και ανεξήγητη σπουδή στην προκήρυξη τριών μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000,00€ λίγες ημέρες πριν τροποποιηθεί ο νόμος 3316/2005, όπου θέτει περιορισμούς στην ανοιχτή εκπτωτική διαδικασία. Εφόσον λοιπόν η δημοτική αρχή προχωρούσε στην προκήρυξη των τριών μελετών με τον νέο νόμο 3919/2011 και συγκεκριμένα την παράγραφο 22 του άρθρου 5 θα μπορούσε να τύχει ικανή έκπτωση και κατ’ επέκταση πιθανή οικονομική ωφέλεια για τον δήμο πάνω από 5.000.000,00€.

Η διελκυστίνδα , όπου από την μια πλευρά η δημοτική αρχή να επικαλείται επιτηδευμένα, υποκριτικά και με σκοπιμότητα πως δήθεν δεν είναι σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος και από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση να προσπαθεί να πείσει για το αυτονόητο πρέπει να τελειώνει σήμερα.

Ο νέος νόμος 3919/2011 βρίσκεται σε πλήρη και άμεση εφαρμογή από τις 03/07/2011 και οποιοδήποτε αντεπιχείρημα επ’ αυτού αποτελεί φθηνό άλλοθι που εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

Καλούμε και απαιτούμε από τον δήμαρχο Κατερίνης και τα μέλη τις οικονομικής επιτροπής στην αυριανή συνεδρίαση να υλοποιήσουν την συνέχεια τις 151/2011 απόφασης τις οικονομικής επιτροπής. Επομένως να τερματίσουν τους τρεις διαγωνισμούς με τις διατάξεις του 3316/2005 όπου ζημιώνει εξόφθαλμα οικονομικά τον δήμο μας και να εγκρίνουν νέα τεύχη δημοπράτησης με τον νέο νόμο 3919/2011.

Εφόσον ο δήμαρχος Κατερίνης εμείνει, κόντρα σε ότι ισχυρίζεται το αρμόδιο υπουργείο και γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι του ανά την επικράτεια, δηλαδή στην συνέχιση τριών διαγωνισμών που προκαλεί οικονομικό καπέλο για τον δήμο μας 5.000.000,00€ , θα επανέλθουμε με αναλυτική παρουσίαση του θέματος στον τύπο και με οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια ακύρωσης της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Οι

Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γκούνας Αθανάσιος

Κυριακίδης Γεώργιος

Οφείδης Σάββας