Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σωρός οι αιτήσεις για διακοπή ρεύματος και τηλεφώνου

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο θα μείνουν τα περισσότερα σπίτια, αφού οι αιτήσεις για διακοπή πέφτουν «βροχή» στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κυρίως σε ότι αφορά το ρεύμα, οι πολίτες σπεύδουν να το κόψουν σε εξοχικά και σπίτια στο χωριό, προκειμένου να αποφύγουν την επιβάρυνση από το χαράτσι, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Παράλληλα, έχουν αυξηθεί οι κλήσεις προς την ΔΕΗ από πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν πώς θα μπουν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).Από 300 κλήσεις που δεχόταν ο Οργανισμός, τώρα δέχεται σταθερά 2.000 την ημέρα!

Τι είναι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τον Ιανουάριο του 2011, το ΚΟΤ απευθύνεται σε μακροχρόνια άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες και μεταφράζεται σε χαμηλότερες κατά 10% - 20% χρεώσεις.


Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι να μην ξεπερνάει η τετραμηνιαία κατανάλωση ενός νοικοκυριού τις 800 κιλοβατώρες.

Πάντως, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, και οι εταιρίες τηλεφώνων δέχονται αιτήσεις για διακοπή της γραμμής, όχι μόνο από νοικοκυριά, αλλά και από επιχειρήσεις.