Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

«Κυριακή στο χωριό», στους Παλιούς Πόρους.


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9 στις 3.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Την ερχόμενη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το απόγευμα θα παρουσιαστεί η εκπομπή της ΕΤ-3 «Κυριακή στο Χωριό», η οποία φέτος είχε γυριστεί στους Παλιούς Πόρους του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της εκπομπής, «σ’ ένα πανέμορφο χωριό, γατζωμένο κυριολεκτικά στις πλαγιές του Ολύμπου, θα μας μεταφέρει η εκπομπή. Πρόκειται για τους Παλιούς Πόρους όπου κάθε βράχος, κάθε ρεματιά, κάθε κορφή παλεύει να αποπλανήσει τα μάτια που θα θελήσουν να τριγυρίσουν λίγο πιο διερευνητικά.

Σ’ αυτό το χωριό με τη μοναδική αρχιτεκτονική, την πέτρα παντρεμένη αρμονικά με το ξύλο, τα καλντερίμια, τα άφθονα τρεχούμενα νερά και την υπέροχη φύση, θα χαρείτε, θα συγκινηθείτε, θα θυμηθείτε, θα γευτείτε, θα αναπολήσετε και θα νιώσετε ότι το σήμερα είναι συνέχεια του χθες.

Όταν ξεδιψάσει το μάτι από την απίστευτη θέα προς το γαλάζιο της θάλασσας και χορτάσει το μυαλό μνήμες και ιστορίες, είναι η ώρα να βουτήξεις εκεί όπου οι θρύλοι πλέκουν στον αργαλειό τη μεγαλύτερη παράδοση. Το αφιέρωμα στους Παλιούς Πόρους είναι μια περιπέτεια αναζήτησης της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Οι εποχές εδώ στους Παλιούς Πόρους έχουν κάθε φορά το δικό τους ρούχο. Τα απονήρευτα βήματα του διαβάτη μπορούν να ξεγελαστούν από τις αλλαγές. Η ευτυχία όμως του να μοιραστείς την ομορφιά της ανακάλυψης μένει ανεξίτηλη.

Γι αυτό, αναζητείστε την ευτυχία στο μικρό αυτό γραφικό χωριό, εκεί όπου οι μελωδίες έρχονται πίσω από το δάσος, εκεί όπου ακούγεται ακόμη η λύρα του Απόλλωνα.

Βγείτε στο μπαλκόνι του κόσμου, καθίστε σ’ ένα πέτρινο πεζούλι και ζήστε αυτό που ονειρευόσασταν μέχρι να φτάσετε εδώ. Είστε στους Παλιούς Πόρους».

Συντελεστές της εκπομπής είναι ο Γρηγόρης Γκίνος ως αρχισυντάκτης, η Μάρνη Χατζηεμμανουήλ ως παρουσιάστρια, οι Σήφης Νανάκης και Δημήτρης Καραθανάσης στη σκηνοθεσία, ο Θέμης Μαυροπεραστής στην παραγωγή και η Δήμητρα Στεφανίδου στη γραμματειακή υποστήριξη.