Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Στην αναβάθμιση και ανάδειξη του Βήματος Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη προχωρά ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού


Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε η ένταξη της μελέτης για την κατασκευή του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, να ενταχθεί Άξονα 4 του ΕΠΑΛ 2007-2013.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή περίφραξης με συρματόπλεγμα τετραγωνικής διατομής και πασσάλων κυκλικής διατομής στα σημεία όπου η υπάρχουσα περίφραξη έχει καταστραφεί. Στη συνέχεια θα γίνει ισοπέδωση και καθαρισμός της περιοχής για την κατασκευή ενός διαδρόμου πλάτους 2m και μήκους περίπου 80m με σκοπό την πρόσβαση στο εκκλησάκι. Θα ακολουθήσει κατασκευή επιχωμάτων για τη δημιουργία της βάσης του διαδρόμου και επίστρωση με κυβόλιθο.
`Επίσης, θα τοποθετηθούν φωτιστικά δεξιά και αριστερά του διαδρόμου καθώς και στις υπάρχουσες κολόνες περιμετρικά του χώρου που βρίσκεται το εκκλησάκι. Ακόμη, θα κατασκευαστεί ένα ξύλινο κιόσκι με διαστάσεις 4x6m το οποίο θα επιστεγασθεί με κεραμίδια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Θα τοποθετηθεί πληροφοριακή πινακίδα για την εύκολη εύρεση της περιοχής του Βήματος του Αποστόλου Παύλου. Θα κατασκευασθούν και θα τοποθετηθούν σιδηρές θύρες στην είσοδο του χώρου και θα τοποθετηθούν 10 παγκάκια περιμετρικά. Τέλος, ο χώρος θα φυτευτεί με φυτά εξωτερικού χώρου.Το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με την μελέτη και τις οδηγίες του επιβλέποντα τεχνικού καθώς και σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις που αφορούν τα Δημόσια και Δημοτικά έργα, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν μέχρι σήμερα.