Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δημοτική Παράταξη Προς: Δήμο Αιγινίου Βόρεια Πιερία Δημοκρατία και Ανάπτυξη

Θέμα: Αποχέτευση Εμποροπανήγυρης Αιγινίου

Η σύνδεση της Εμποροπανήγυρης με την Αποχέτευση (που περνά σε απόσταση 150 μέτρων) θεωρούμε ότι αποτελεί πολύ μεγάλο θέμα περιβαλλοντικό, υγείας αλλά και πολιτισμού

Σε επανειλημμένες επί πολλά χρόνια ανακοινώσεις και εκδηλώσεις μας έχουμε τονίσει την ανάγκη λειτουργίας δικτύου αποχέτευσης στην Εμποροπανήγυρη και τη σύνδεσή της με το δίκτυο και τον Βιολογικό Καθαρισμό του οικισμού. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι προβλέφθηκε το έργο αυτό στη μελέτη επέκτασης του χώρου.

Όμως δυστυχώς το έργο τελείωσε και η αποχέτευση δεν έγινε. Αντί αυτού διαπιστώσαμε κατασκευή απορροφητικών βόθρων για τις τουαλέτες και διοχέτευση των λυμάτων των ταβερνών σε ανοικτό ρέμα.

Για μας όμως το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό. Αλλοίμονο αν δεχθούμε αδιαμαρτύρητα την πολιτική της εξαπάτησης των δημοτών (αφού υπάρχει υπόσχεση έργου αποχέτευσης) και της συνέχισης της περιβαλλοντικής υποβάθμισης από την ανεξέλεγκτη και παράνομη υπεδάφια και επιφανειακή διάθεση των λυμάτων.

Με την παρούσα ζητούμε να μας πληροφορήσετε τους λόγους μη κατασκευής του έργου και για το αν υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός υλοποίησής του. Σας ενημερώνουμε ότι περιμένουμε οπωσδήποτε την απάντησή σας και σε περίπτωση που δεν προκύπτει σαφής και δεσμευτικός προγραμματισμός για την υλοποίηση του υπολειπόμενου τμήματος του έργου θα εξετάσουμε τη δυνατότητα άσκησης κάθε νόμιμου δικαιώματος για την προστασία του περιβάλλοντος και της αξιοπρέπειας των δημοτών.

Αιγίνιο 17 – 11 – 2011

Για την Σ.Ε.

Γ. Γεωργιάδης

Μ. Κασαπίδης

Χ. Μπίτσης

Α. Νταγλιούδης

Χρ. Πρασκίδης