Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΘΕΤΕΙ ΟΡΟΥΣ..


Τι λέει το περιβάλλον του
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά στην οποία συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και τους όρους που θέτει ο κ. Λούκος Παπαδήμος για αν δεχθεί να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προέτρεψε τον κ. Σαμαρά να μιλήσει με τον κ. Παπαδήμο και να συζητήσει μαζί του τους όρους που εκείνος θέτει και τους οποίος ο πρωθυπουργός τους έχει ήδη αποδεχτεί.

Νωρίτερα στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Παπαδήμος έθεσε όρους για να αναλάβει την τιμητική θέση και συνάμα τη «βαριά» αποστολή που του προτείνεται:...
1. Το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές να παραταθεί

2. Να υπογράψουν και τα δύο μεγάλα κόμματα τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου

3. Η ΝΔ να συμμετέχει με περισσότερα στελέχη και όχι μόνο με πέντε.

Επίσης σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του τέως αντιπροέδρου της ΕΚΤ με τους οποίους επικοινώνησε το protothema.gr ο κ. Παπαδήμος επιθυμεί να έχει στη νέα κυβέρνηση δυο υπουργούς της απόλυτης εμπιστοσύνης του, που θα στελεχώσουν το ευρύτερο οικονομικό επιτελείο.

Τα δυο πρόσωπα αυτά θα είναι οι κύριοι Βασίλης Ράπανος και Αλέκος Παπαδόπουλος.

Οι ίδιοι στενοί συνεργάτες του κύριου Παπαδήμου, αφήνουν να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα να επιλεγούν και άλλα κορυφαία στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για τα υπουργεία του Οικονομικού κύκλου.