Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σε ζωολογικό κήπο της Αγγλίας ένας μικρός γορίλας χωρίστηκε από την μητέρα του κι έτσι μία κτηνίατρος αναγκάστηκε να πάρει την θέση της.

Ένας μικρός γορίλας αναγκάστηκε να αποχωριστεί την μητέρα του, αφού το γάλα της δεν ήταν ικανό να τον κρατήσει υγιή. Έτσι την θέση της μέχρι να γίνει καλά, πήρε η κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου Twycross στο Leicestershire της Αγγλίας.
Όμως ο ρόλος της δεν είναι τόσο εύκολος. Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου θεώρησε πως αν ο γορίλας, που μετράει μόλις 6 μήνες ζωής, προσαρμοζόταν σε ανθρώπινη συμπεριφορά από την γιατρό, θα ήταν πιο δύσκολη η επανένωσή του με την πραγματική μητέρα του.

Έτσι, η Sarah Chapman υποδύεται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά έναν γορίλα, από το ρουθούνισμα και τις περιποιήσεις μίας τυπικής μητέρας-γορίλα. Επίσης, η κτηνίατρος δεν μπορεί να τον κρατήσει σαν μωρό ή να του μιλήσει.
Μέχρι στιγμής, η στρατηγική της Sarah έχει αποδώσει καρπούς, αφού ο μικρός γορίλας δεν έχει καταλάβει καμία διαφορά.

Ο Okanda, όπως είναι το όνομά του, βρίσκεται μακρυά από την μητέρα του, Ozala, εδώ και μία βδομάδα, καθώς το γάλα που του χορηγούσε δεν περιείχε αρκετά θρεπτικά συστατικά.
Το μικρό ακόμα ζώο τοποθετήθηκε αρχικά σε σωλήνα σίτισης, για να τρέφεται και ύστερα του χορηγήθηκε βρεφικό γάλα σε σκόνη. Σήμερα, τρέφεται και με ξηρά τροφή, ενώ περιμένει να επιστρέψει την αγκαλιά της μητέρας του.