Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

κατέλαβαν τον κινηματογράφο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη...



Τον κινηματογράφο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους κατέλαβαν συμβολικά διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, ώστε να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να συζητήσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους που θα κορυφωθούν αύριο, ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή.


Τα 150 περίπου άτομα που πραγματοποιούν την... κατάληψη είναι μέλη της πρωτοβουλίας των πρωτοβάθμιων σωματείων, που νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μαζί με το μπλοκ του ΕΚΘ.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Αφού διέσχισαν τις οδούς Εγνατία, Ιασωνίδου, Τσιμισκή και Βενιζέλου φωνάζοντας συνθήματα κατά της τρόικας και του μνημονίου, επέστρεψαν στην αφετηρία τους και αποχώρησαν ανανεώνοντας το ραντεβού τους για αύριο.

Δυναμικές αναμένεται να είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και αύριο την ώρα που τα νέα μέτρα θα ψηφίζονται στη Βουλή. Στις 15.00 το απόγευμα έχουν δώσει ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους οι Αγανακτισμένοι, ενώ στις 17.00 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία μέλη του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πλήθος εργατικών ενώσεων και συνδικάτων.