Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Όλοι στους δρόμους

Η Δημοτική Κίνηση « Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης» καλεί όλους τους δημότες, όλους τους πολίτες να βροντοφωνάξουν όχι στα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο, μέτρα που κατ επιταγή της Τρόικας τα υπογράφει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον Τραπεζίτη κ. Παπαδήμο.

Η μείωση των ημερομισθίων από 22 μέχρι και 40%, η μείωση των συντάξεων, οι απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η περικοπή 400 εκατομμυρίων ευρώ επί πλέον από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι απολύσεις που προγραμματίζουν στους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, είναι προβλήματα που αφορούν όλους τους δημότες μας και γι αυτό είναι προβλήματα που αφορούν και την Δημοτική μας Κίνηση.

Αποτέλεσμα των νέων μέτρων θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, οι απολύσεις, η μείωση κατά 5 δις των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, η μείωση των δημοσίων εσόδων.

Για να έρθει στη συνέχεια τον Ιούνιο η Τρόικα να ζητήσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της μείωσης των δημοσίων εσόδων και πετσόκομμα όλων των συντάξεων για την αντιμετώπιση της μείωσης των εσόδων των ταμείων, μια συνεχής διαδικασία νέων μέτρων, με κατάληξη την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και την εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και του πλουτοπαραγωγικού δυναμικού της πατρίδας μας.

Για τον Δήμο μας θα σημαίνει λιγότεροι οι πόροι από το κράτος, απολύσεις υπαλλήλων, μείωση των συμβασιούχων και ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες με άνοδο του κόστους, περικοπή των δομών κοινωνικής πρόνοιας, μείωση των εσόδων και αργότερα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΚ και άλλων αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για αυτό καλούμε όλους τους δημότες, όλους τους εργαζόμενους στον δήμο, όλο το λαό της Πιερίας σε αγώνα για να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

- Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνει η κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ» το Σάββατο 11 /2 στην Πλατεία Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι.

- Όλοι στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 10 και 11 Φεβρουαρίου.

- Όλοι στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου στις 10το πρωί, την Κυριακή ημέρα ψήφισης των αντιλαϊκών μέτρων.

- Όλοι όρθιοι.

- Να μετατρέψουμε τις συγκεντρώσεις σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας, το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.