Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μοναδικοί διάλογοι στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών


Σύμφωναμε όσα ειπώθηκαν το ύψος της μείωσης των επικουρικών συντάξεων ήταν εκείνο που δημιούργησε την εμπλοκή στις...........
συζητήσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή τα 600 εκατ. ευρώ που ζητά η τρόικα να μην δοθούν μόνο από τις επικουρικές συντάξεις.

“Βρείτε από αλλού τα 200 ή τα 300 εκατομμύρια ευρώ, εγώ δεν επιστρέφω στο κόμμα με τέτοια μέτρα”, φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Πάνο Μπεγλίτη, διαφώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς έκρινε ότι η εμμονή του προέδρου της ΝΔ να θέτει ένα ζήτημα το οποίο πολύ γρήγορα θα δημιουργήσει ανυπέρβλητο αδιέξοδο στο επικουρικό ασφαλιστικό σύστημα άνοιξε τον δρόμο στην συζήτηση για ενδεχόμενη μείωση και των κύριων συντάξεων.

Αλλά η φράση που έκανε τον πρώην πρωθυπουργό να εκραγεί ήταν όταν ο αρχηγός της Νέας Δημορκατίας ξεκαθάρισε “εγώ στο κόμμα μου δεν γυρνάω αμά δεν βρεθεί λύση”. Και σε απάντηση του Α.Σαμαρά είπε “Ξεκόλλα ρε Αντώνη … να προχωρήσουμε”…

Δυστυχώς δεν είαμστε σε θέση να γνωρίζουμε τη συνέχεια του διαλόγου, αλλά φανταζόμαστε τα κατεβασμένα μούτρα του αρχηγου΄της ΝΔ.