Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΑΝΑΦΩΤΙΣ»


Αύριο Σάββατο η πρεμιέρα της «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ» στο Πνευμ. Κέντρο του Αγίου Φωτίου

Για τα διαχρονικά μηνύματα της «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ» του κλασικού έργου του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντρ Οστρόφσκυ, που ανεβάζει το θεατρικό σχήμα «ΑΝΑΦΩΤΙΣ» σε μετάφραση του Λουκά Φωτεινού, μίλησαν οι συντελεστές της παράστασης στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

«Πρόκειται για ένα έργο που παρότι έχει γραφτεί τον 19ο αιώνα τα μηνύματά του έχουν σαφείς αναφορές στο σήμερα, με έμφαση στην κρίση της κοινωνίας, στην ανάγκη αλλαγής του ανθρώπου, στην ανάγκη στροφής στη ζωή του» σημείωσε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο σκηνοθέτης της παράστασης Νίκος Σπανός.

Ένα μείζον επίσης μήνυμα που βγαίνει μέσα από τη θεατρική παράσταση, όπως είπε ο π.Παύλος Ντούρος Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Φώτιος», είναι αυτό της μετάνοιας.

Όλοι οι συντελεστές της παράστασης έκαναν λόγο για μια εξαιρετικά οργανωμένη και επαγγελματική δουλειά, που θα την χαρεί το θεατρόφιλο κοινό της Κατερίνης, για σκηνικά – φωτισμούς και μουσική που συμβάλλουν στην αποτύπωση της κορύφωσης του έργου από σκηνή σε σκηνή.

Αναφερόμενοι στον στόχο της νέας θεατρικής ομάδας «ΑΝΑΦΩΤΙΣ», ο π.Παύλος τόνισε ότι είναι να ανοίξει ταπεινά,αλλά και δημιουργικά ένα παράθυρο προς τον ουρανό, ενώ πό την πλευρά του ο σκηνοθέτης μίλησε για ένα σχήμα που με ανιδιοτέλεια, διάθεση και μεράκι για το θέατρο που θα προσπαθήσει η αποστολή του να βγει και από τα όρια του νομού, με έργο που θα αφορά όλη την Ελλάδα.

Η καταιγίδα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος»(στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΦΩΤΙΑ 2012»), ενώ οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο έως και τις 04 Μαρτίου. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλ.6936501222.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: ΛΟΥΚΑΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ

Διασκευή – Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

Σκηνικά – Κοστούμια: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ : ΘΕΜΗΣ ΤΕΛΟΓΛΟΥ

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΑΣΟΣ ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ – ΣΟΦΙΑ ΠΙΤΣΙΑΝΗ – ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΩΤΑΣ – ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΚΟΥ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑ

Ηχολήπτης: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΖΗΣ

Ηλεκτρολόγοι: ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΤΣΙΩΝΗΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ:ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΣΣΑΡΙΔΗΣ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

«Η καταιγίδα», πραγματεύεται την ιστορία μιας αστικής οικογένειας, όπου κυριαρχεί η «τυραννική» πεθερά και η νύφη να κάνει το λάθος να παραστρατήσει, ενώ ο γιος παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να αντιδρά.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Οστρόφσκυ είναι ο μεγάλος ρώσος δραματουργός των κεντρικών δεκαετιών του 19ου αιώνα, την περίοδο του ρεαλιστικού ρεύματος στη ρωσική λογοτεχνία, την εποχή που ο Τουργκένιεφ, ο Ντοστογιέφσκι και ο Τολστόι δημιούργησαν έργα σταθμούς στην παγκόσμια φιλολογία.