Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η «Αιγαίον Α.Ε.» χάνει τη μάχη με τα χιόνια στην Εθνική Οδό. Έκλεισε ο Εθνικός Δρόμος στη Νότια Πιερία.

Ερωτήματα εγείρονται ως προς την αντιμετώπιση των χιονιών σε σημεία της εθνικής οδού, εκ μέρους της Εταιρείας «Αιγαίον Α.Ε.». Βράδυ Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου 2012 και όπως πληροφορούμαστε, είναι κλειστός ο εθνικός δρόμος στη Νότια Πιερία (Δήμος Δίου Ολύμπου) στο ύψος του Νέου Παντελήμονα, ίσως και πιο κάτω.

Η Εταιρεία έχει και μηχανήματα, έχει και προσωπικό… Τι συνέβη λοιπόν και, τουλάχιστον προς το παρόν, χάνει τη μάχη της αντιμετώπισης των χιονιών; Γιατί έκλεισε ο εθνικός δρόμος; Γιατί κόβεται η Ελλάδα στα δύο (ή και σε περισσότερα σημεία); Η «Αιγαίον Α.Ε.» πρέπει να απαντήσει με πειστικά επιχειρήματα (αν υπάρχουν τέτοια επιχειρήματα). Και τουλάχιστον να μας εξηγήσει το γιατί… αλλά και να ζητήσει συγγνώμη!

Απ, ό,τι ξέρουμε, στη Νότια Πιερία, με λιγότερες δυνατότητες, μηχανήματα και προσωπικό η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Δίου Ολύμπου) δίνει τη μάχη, μέρα και νύχτα, για να κρατηθούν ανοιχτοί οι επαρχιακοί και οι άλλοι δρόμοι στη Νότια Πιερία. Γι αυτό, δεν δικαιολογείται η «Αιγαίον Α.Ε.», με μεγαλύτερες δυνατότητες, έχοντας μηχανήματα και έχοντας μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την εξασφάλιση του εργατικού προσωπικού, να μη μπορεί να κρατήσει ανοιχτή την εθνική οδό.

Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς οι πολίτες μπορούμε να λέμε ότι η «Αιγαίον Α.Ε.» θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από εμάς και κυρίως από τους εγκλωβισμένους πολίτες στην εθνική οδό, αλλά και να καταβάλλει προσπάθειες να ανοίξει τον δρόμο και στη συνέχεια να προσπαθήσει να τον κρατήσει ανοιχτό, νύχτα και μέρα.

Θα περιμένουμε…