Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Προσλήψεις με κριτήρια...συγγενικά, μέλλουσες νύφες και κόρες, στη θυγατρική ΕΥΑΘ Υπηρεσιών καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της εταιρίας.


Την ίδια ώρα, μέσω της... «Κ» εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το μέλλον της εταιρίας, τις θέσεις εργασίας αλλά και τη νέα τιμολογιακή πολιτική μετά και τη μεταβίβαση του 40 τοις εκατό των μετοχών της, άνευ ανταλλάγματος, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας.



Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται «την ώρα που το Ελληνικό Δημόσιο έχει πληγεί εξαιτίας των μέτρων λιτότητας και των δυο Μνημονίων και ενώ προσλήψεις που γίνονται εντάσσονται σε ένα γενικό κανόνα, στην ΕΥΑΘ Υπηρεσιών ανανεώθηκαν συμβάσεις εργασίας διάρκειας ενός έτους σε 60 εργαζόμενους, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος διαγωνισμός».

Τα κριτήρια

«Καλούμε τη διοίκηση της εταιρίας να δημοσιοποιήσει τα ονόματα αυτών των εργαζομένων. Να κάνει γνωστές τις μηνιαίες απολαβές τους, όπως επίσης και τους λόγους που την οδήγησαν στην ανανέωση των συμβάσεων τους. Επίσης πρέπει να μάθουμε και το ποσοστό των μειώσεων που δέχτηκαν, αν βέβαια υπήρξαν μειώσεις» σχολιάζει ο Κώστας Μαριόγλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ.
Ο ίδιος συμπληρώνει πως «παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων για κατάργηση της ΕΥΑΘ Υπηρεσιών, αυτή εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι και σήμερα».

Εργαζόμενοι και πολίτες;

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της εταιρίας και αναφέρουν πως η «ΕΥΑΘ γίνεται έρμαιο των ιδιωτών». "Γίνονται πράξη οι νόμοι του Μνημονίου" σχολιάζει ο κ. Γιώργος Αρχοντόπουλος, εκπρόσωπος του ίδιου Σωματείου και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο.
«Θεωρούμε πως οι ιδιώτες που θα αγοράσουν το ποσοστό που μεταβιβάστηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα ξεκινήσουν από το μηδέν. Ελπίζουμε να τηρηθεί η Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Στην Ελλάδα του Μνημονίου κοιτούν να διαλύσουν ό,τι κατοχυρώνει υπαλλήλους και πολίτες. Αυτό που γίνεται δεν έχει λογική» σχολιάζει για το ίδιο θέμα ο κ. Μαριόγλου.